Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Νέο αλαζονικό μήνυμα Κλίντον για ασταμάτητες επιδρομές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Απτόητος, παρά τα απανωτά πλήγματα που δέχεται το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ από τη Γιουγκοσλαβία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ανανέωσε χτες (βράδυ και πρωί) τις απειλές του. Οπως είπε, φυσικά εξ ονόματος της ασφάλειας και της διεθνούς κοινότητας, "με τόλμη και αποφασιστικότητα οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την αποστολή τους στη Γιουγκοσλαβία".

Στη συνέχεια χτεσινοβραδινής στρατιωτικής εκδήλωσης σε ΝΑΤΟική βάση στο Νόφολκ της Βιρτζίνιας, ο Κλίντον κάλεσε μάλιστα τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο να μην "κάνει κανένα λάθος, γιατί αυτός και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια... και τις καλές συνθήκες διαβίωσης των Αμερικανών στρατιωτών".

Νωρίτερα, σε άλλη ομιλία του, είχε προειδοποιήσει πως η τρέχουσα φονική ΝΑΤΟική επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία "δεν είναι διαφημιστικό στιγμιότυπο μισού λεπτού... ούτε πρόκειται να πάρει λίγες μέρες... Θα ήθελα να συνεργαζόμαστε σ' αυτό και να μην αποσπούμε την προσοχή μας από άλλα πράγματα"!

Αν και οι στρατηγοί του Πενταγώνου "διαρρέουν" στον αμερικανικό Τύπο σενάριο για χρήση και των σημερινών ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην ΠΓΔΜ σε επιχείρηση χερσαίας επέμβασης, ο Πρόεδρος Κλίντον ισχυρίστηκε πως η χώρα του "δε θα εμπλακεί στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Κόσσοβο και στα Βαλκάνια... γιατί υπάρχει η προοπτική να μην μπορέσουμε ποτέ να απεμπλακούμε απ' εκεί!".

Δεν είναι περίεργο ούτε απροσδόκητο πως και αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος Κλίντον απηύθυνε το συγκεκριμένο μήνυμα (διά συνέντευξης στο δίκτυο CBS) όχι μόνο στο λαό των ΗΠΑ (όπως θα όφειλε να κάνει), αλλά και στους υπόλοιπους λαούς των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ!

Οπως είπε... όλοι θα πρέπει να υποστηρίξουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι επιτυχείς. Επίσης, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ δε θα σταματήσει την "επιχείρησή" του εναντίον της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, παρά την έκκληση του Πάπα Ιωάννη Παύλου. Οπως δήλωσε, τουλάχιστον υποκριτικά(!): "Απεχθάνομαι την ιδέα ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου την επιχείρηση, αλλά απεχθάνομαι περισσότερο την ιδέα να σταματήσουμε ενόσω ο Μιλόσεβιτς θα συνέχιζε τις εκκαθαρίσεις, σπίτι με σπίτι, και θα σκότωνε πολλούς αθώους ανθρώπους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ