Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας - (ΠΟΔΝ) καλεί με ανακοίνωσή της για τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας καταδικάζει απερίφραστα, τις εγκληματικές, απάνθρωπες και εντελώς άδικες επιθέσεις των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων μελών του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή η στρατιωτική δραστηριότητα δε θα προκαλέσει μόνο κακό στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια και μπορεί να οδηγήσει σε μία ευρύτερη και ακόμα πιο επικίνδυνη σύγκρουση στην περιοχή.
Οι ιμπεριαλιστικές δολοφονικές επιθέσεις από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, μία χώρας μέλους του ΟΗΕ, αποτελούν καθαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας του Ελσίνκι και συνιστούν μία κτηνώδη επέμβαση από τις παραπάνω δυνάμεις σε μία κυρίαρχη χώρα. Επιπροσθέτως στρέφεται κατά των αισθημάτων της διεθνούς κοινότητας και την ίδια στιγμή αγνοεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η ΠΟΔΝ πιστεύει ότι οι διαμάχες δεν μπορούν να λυθούν διαμέσου επιθέσεων, κυρώσεων, εμπάργκο ή άλλων μορφών άσκησης βίας. Η ΠΟΔΝ υποστηρίζει μία πολιτική λύση με ειρηνικά μέσα στο "θέμα του Κόσσοβου", η οποία θα σέβεται τα δικαιώματα του πληθυσμού του, καθώς επίσης και την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Γιουγκοσλαβίας.
Η ΠΟΔΝ καλεί όλους τους φιλειρηνιστές και δημοκρατικούς νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να καταδικάσουν αυτούς τους βομβαρδισμούς και να απαιτήσουν τον τερματισμό των επιθέσεων, καθώς και την ολική αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την περιοχή των Βαλκανίων.
Η ΠΟΔΝ καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι αμέσως στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
Η ΠΟΔΝ εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους νέους και το λαό της Γιουγκοσλαβίας και τους χιλιάδες πρόσφυγες από την περιοχή του Κόσσοβου".