Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
"Σταματήστε τη δολοφονική επίθεση"

Συνεχίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο οι διαδηλώσεις, εναντίον των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

Η "σιωπή" των διεθνών ΜΜΕ όσον αφορά τις αντιπολεμικές και αντινατοϊκές διαδηλώσεις που συνεχίζονται σε ολόκληρο τον πλανήτη ήταν χθες σχεδόν απόλυτη. Αλλά οι κινητοποιήσεις πολλαπλασιάζονται, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χθες στη Νέα Υόρκη,έγινε διαδήλωση με κυρίαρχο σύνθημα τον τερματισμό αυτής της καμπάνιας διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία κατέληξε στα γραφεία της εφημερίδας "The New York Times", η οποία - όπως ανέφερε το International Action Center,που ήταν ανάμεσα στους διοργανωτές της κινητοποίησης - διεξάγει "πολεμική προπαγάνδα, πρωτοστάτησε στον πόλεμο παραπληροφόρησης και κάλεσε για βομβαρδισμούς ενώ δεν αναφέρει τίποτε για τις αντιδράσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη εναντίον του πολέμου".

Διαδήλωση θα γίνει και αύριο, Σάββατο 3 Απριλίου,στο κέντρο της πόλης, όπου ο ιδρυτής του IAC, Ράμσεϊ Κλαρκ, ο οποίος ταξίδεψε στη Γιουγκοσλαβία από την 28η Μαρτίου ως την 1η Απριλίου, θα κάνει ομιλία και θα καταθέσει τη μαρτυρία του για τις συνέπειες των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε δεκάδες άλλες αμερικανικές πόλεις. Σήμερα στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Αϊλαντ, αύριο στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, για "ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία" και "τερματισμό των βομβαρδισμών". Στο Ουιλιμάντικ του Κονέκτικατ, διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, και θα συνεχιστούν "έως να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί". Στο Κλίβελαντ, οι διαδηλώσεις είναι καθημερινές. Στην πόλη Φάρμινγκτον της Πενσυλβάνια, κινητοποίηση πραγματοποιείται την Κυριακή 4 Απριλίου (του Πάσχα για τους καθολικούς), το απόγευμα.

Στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον,οι παραστάσεις και οι πικετοφορίες διαμαρτυρίας έξω από τον Λευκό Οίκο είναι σχεδόν καθημερινές.

"Ειδική" σημασία αποδίδεται στην κινητοποίηση που ετοιμάζεται για την 17η Απριλίου (Σάββατο) στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση "εορτασμού" των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ, στην οποία θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι των χωρών - μελών της Συμμαχίας. Εκεί θα συγκεντρωθούν διαδηλωτές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο "νέο ρόλο" που όπως όλα δείχνουν διεκδικεί το Σύμφωνο...

Στον Καναδά,αύριο Σάββατο 3 Απριλίου, διαδήλωση οργανώνεται στην πόλη Βικτόρια της Βρετανικής Κολομβίας. Στη Γαλλία,χθες, στην Place de la Nation του Παρισιού,έγινε μαζική διαδήλωση με τη συνδιοργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, κομμάτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, νεολαιών, εργατικών συνδικάτων - μεταξύ των οποίων και η CZT - και του κινήματος ειρήνης, με βασικό αίτημα τον τερματισμό των βομβαρδισμών.

Στη Βρετανία,καθημερινές είναι οι διαδηλώσεις στο Λονδίνο,όπου "πολιορκείται" η πρωθυπουργική κατοικία, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην Ουκρανία και στη Ρωσία,οι διαδηλώσεις είναι επίσης καθημερινές, εντείνοντας την "πίεση" προς τις - φιλοδυτικές, κατά τ' άλλα - πολιτικές ηγεσίες των χωρών αυτών να απαιτήσουν τον τερματισμό της δράσης του ΝΑΤΟ.

Στο Βέλγιο,η απαγόρευση κάθε εκδήλωσης για το Κοσσυφοπέδιο και εναντίον των βομβαρδισμών, εξακολουθεί να ισχύει, τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Παρά ταύτα η προετοιμασία της αντιΝΑΤΟικής διαδήλωσης για αύριο, Σάββατο (3/4) που τα ΜΜΕ ούτε καν αναφέρουν, εξακολουθεί.

Σε αριστερούς - προοδευτικούς κύκλους και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου(ΚΚΒ) είναι έντονη η απαίτηση για έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ