Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Διαβεβαιώσεις Φούρα...

Οριστικά απορρίφθηκε κάθε σκέψη ή πρόθεση για χωροθετικές αναπροσαρμογές (σ.σ. συγκριτικά με το φάκελο διεκδίκησης) σε τοποθεσίες που θα φιλοξενούσαν κάποια αγωνίσματα (π.χ. σόφτμπολ) στους Ολυμπιακούς του 2004. Οπως ανέφερε χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, "ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες γι' αλλαγές στη χωροθέτηση ή το χρόνο περάτωσης. Δε βλέπουμε αθλητικό κέντρο στον Ασπρόπυργο ή την Ελευσίνα. Η ΔΟΕ που 'χει τον τελικό λόγο αρνήθηκε".

Από την άλλη, αν και υποστήριξε πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στη δρομολόγηση και εκτέλεση των έργων, παραδέχτηκε ότι η μεταφορά του ιπποδρόμου και η δημιουργία Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, που θα επιτρέψει την έναρξη των εργασιών του πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στο Δέλτα, παρουσιάζουν "δυσκολίες χρόνου". Εκτίμησε πάντως ότι σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Θα ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα και θα προσληφθεί ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος που θα οδηγήσει τον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας) στην ιδιωτικοποίηση και ταυτόχρονα θ' αρχίσει η διαδικασία μεταφοράς.

Η ΔΟΕ δέχτηκε τη διεξαγωγή και 4ου προκριματικού ομίλου στο ποδόσφαιρο. Ετσι εκτός από την Πάτρα, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, και η Κρήτη (Ηράκλειο) θα φιλοξενήσει αγώνες σε γήπεδο που θα φτιαχτεί γι' αυτό το σκοπό. Οσο για το διεθνές ραδιοτηλεοπτικό κέντρο, αυτό θα στεγαστεί στο κτίριο της HELLEXPO, στην Κηφισίας. Ακόμα εντός των ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση μελέτης για το "Σπίτι της πάλης", με χωρητικότητα 5.000 θέσεις, που θα γίνει στα Ανω Λιόσια. Η ολοκλήρωση της μελέτης, που θα στοιχίσει περίπου 400 εκατ. δρχ., προβλέπεται το 2000 και των έργων το 2003.

Ο Α. Φούρας παρέπεμψε τη νέα ρύθμιση χρεών των ΠΑΕ στο δημόσιο στη συμφωνία του πρώην προϊσταμένου του, Ε. Βενιζέλου, με το υπουργείο Οικονομικών και την ΕΠΑΕ. Αυτή προέβλεπε η σχετική προσθήκη να γίνει σε οικονομικό νομοσχέδιο. "Εμμένω εκεί. Ζήτησα το αθλητικό σχέδιο νόμου που θα 'ρθει στη Βουλή την επόμενη βδομάδα να μην εμπλακεί", δήλωσε. Τέλος, παραδέχτηκε πως οι τελευταίες εξελίξεις στα ομαδικά αθλήματα ελλοχεύουν σημαντικότατο κίνδυνο απώλειας στην εθνική ταυτότητα των σωματείων. Γι' αυτό και πρέπει όλοι οι φορείς να πάρουν μέτρα όπως, π.χ., η απαγόρευση πλειοψηφίας των αλλοδαπών κάθε μορφής (Κοινοτικοί ή μη) σε βάρος των ημεδαπών.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ