Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΤΙΝΓΚ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Κορίτσια για φίλημα

Τα άλματα είχαν την τιμητική τους χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου διεξήχθη το διεθνές μίτιγνκ κλειστού στίβου με την επωνυμία "Αθήνα '99" με τη συμμετοχή πολλών διεθνών αστεριών του κλασικού αθλητισμού. Τρία πανελλήνια ρεκόρ, ένα ευρωπαϊκό και πολλές σπουδαίες επιδόσεις σκιαγραφούν την επιτυχία των αγώνων και δικαιώνουν όλους αυτούς που το χαρακτήρισαν σαν πρόβα τζενεράλε ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Από ελληνικής πλευράς την παράσταση έκλεψαν τα κορίτσια. Το κυρίως πιάτο της ημέρας αποτέλεσε το τριπλούν γυναικών με τη μονομαχία των αθλητριών από το Βόλο Ολγας Βασδέκης και Βασιλικής Τσιαμήτα να επιφέρει δυο φορές την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η Τσιαμήτα στο πρώτο της άλμα σημείωσε επίδοση 14.47 καταρρίπτοντας το παλιό 14.44 της συμπατριώτισσάς της Βασδέκη. Ομως λίγο αργότερα ήρθε η ώρα της Ολγας να πάρει τη ρεβάνς αφού μετά από ένα άκυρο άλμα, στη δεύτερη προσπάθειά της πραγματοποίησε άλμα στα 14.51 ξαναπαίρνοντας τα πρωτεία στο ρεκόρ και τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα. Νικήτρια αναδείχτηκε η Βουλγάρα Μαρίνοβα με 14.62.

Το δεύτερο ρεκόρ της ημέρας ήρθε στο επί κοντώ γυναικών από τη συνήθη ύποπτη Γωγώ Τσιλιγκίρη που πέταξε στα 4.25 καταρρίπτοντας το παλιό δικό της ρεκόρ που ήταν 4.20 και το είχε σημειώσει την Κυριακή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα δόντια της πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έδειξε και η Νίκη Ξάνθου στο μήκος που με άλμα 6.80 σημείωσε την 3η καλύτερη φετινή επίδοση στο κόσμο και φυσικά πήρε την πρώτη θέση.

Στους άνδρες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θωμάς Σπώκος στα 60μ με εμπόδια αφού πρώτευσε με χρόνο 7.77 που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στη χώρα μας.

Από διεθνής πλευράς ξεχώρισε ο Ισπανός Ντιαζ στα 1.500μ που σημείωσε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ με 3.33.32 καταρρίπτοντας την παλιά επίδοση του Βρετανού Πίτερ Ελιοτ που κρατούσε από το 1990. Σημαντική ήταν και η παρουσία της Ουκρανής Γκονταρένκο στα 200μ που πρώτευσε με 22.73 που αποτελεί την 2η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Στις κούρσες η Κατερίνα Θάνου στα 60μ πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 7.16 πίσω από το μεγάλο όνομα των αγώνων την Τζαμαϊκανή Μέρλιν Οτεϊ (7.16). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών και στην 2η τελική σειρά πρώτευσε ο Θεοδωρίδης με χρόνο 6.39.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ