Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακούφιση για τους... αιώνιους

Ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εύκολο έργο με τον Αθηναϊκό. Το γερό ζευγάρι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή

Τα ζευγάρια των ημιτελικών από χθες είναι γνωστά, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των συναντήσεων όμως όχι (αθάνατοι Ελληνες ποδοσφαιροπαράγοντες)... Η "θεά" τύχη αποφάσισε για την πρόκρισή τους στον τελικό ν' αναμετρηθούν Ολυμπιακός - Ηρακλής και Παναθηναϊκός - ΑΘηναϊκός. Αναφανδόν ευνοημένοι οι τριφυλλοφόροι αφού η ομάδα του Βύρωνα αποτελούσε... διακαή πόθο και των τριών. Από την άλλη αξίζει να θυμίσουμε ότι Ολυμπιακός - Ηρακλής ξαναβρέθηκαν πέρυσι, για τη φάση των "16", όπου οι "κυανόλευκοι" είχαν πάρει την πρόκριση.

Στις ομάδες όμως δε φτάνει η πληροφορία για τον αντίπαλο, πρέπει να μάθουν και πότε θα γίνουν οι αγώνες. Η σίγουρη τοποθέτηση των υπευθύνων είναι "θα το μάθετε έγκαιρα", γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι υπό αίρεση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Θ. Γιαννακόπουλο, "αρχική ημερομηνία των πρώτων συναντήσεων είναι 10 - 11/3 και των επαναληπτικών 14 - 15/4. Εκτός αν στις 10 τρέχοντος οριστικοποιηθεί φιλικό για την Εθνική. Τότε οι συναντήσεις θα μετατεθούν γι' αργότερα". Ελα όμως που το καλεντάρι είναι φορτωμένο με πρωτάθλημα, Εθνική και Τσάμπιονς Λιγκ...

Ακόμα και αυτό όμως να μη συμβεί, τα προβλήματα παραμένουν. Την Τετάρτη οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίζονται για το Τσάμπιονς Λιγκ, άρα παιχνίδι πρωταθλήματος θα δώσουν Δευτέρα (8/2). Στη συνέχεια πρέπει να δεχτούν για το κύπελλο να παίξουν Πέμπτη (11/3) και το πρωτάθλημα Κυριακή (14/3) αφού την Τετάρτη (17/3) είναι ο επαναληπτικός με τη Γιουβέντους...

Υπό τη σκιά λοιπόν όλων αυτών και των συναισθημάτων που δημιουργεί η υφισταμένη αβεβαιότητα, οι προθέσεις των υπευθύνων για "βελτιώσεις από τη νέα χρονιά που θα κάνουν το θεσμό ισάξιο των ευρωπαϊκών" (Θ. Γιαννακόπουλος) φαντάζουν ουτοπικές. Ας μείνουμε λοιπόν στις κρίσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού και Ηρακλή για τη μεγάλη συνάντηση.

ΑΡΗΣ ΠΟΪΛΑΣ: "Δε νομίζω ότι θα 'χουμε πρόβλημα. Οπως έχει πει και ο πρόεδρος, τα θέλουμε όλα φέτος. Δεν έχει καμιά σημασία ότι η ρεβάνς είναι στο Καυτατζόγλειο, πέρυσι ήταν στο ΟΑΚΑ και αποκλειστήκαμε".

ΧΑΡΗΣ ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ: "Δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς αλλά ούτε και δυστυχείς, γιατί δεν είμαστε ηττοπαθείς. Είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει, αλλά μας δίνετε μια καλή ευκαιρία ν' αποκλείσουμε μια δυνατή ομάδα. Αν πάρουμε καλό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, τότε η πρόκριση θα 'ναι ανοιχτή στην έδρα μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ