Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Προς καθολική απεργία

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.-

Ανασκουμπώνονται και προετοιμάζονται οι μεταλλεργάτες στη Γερμανία για την πραγματοποίηση της γενικής απεργίας σε όλη τη χώρα, μετά την εκπνοή του χρονικού ορίου - μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι προθέσεις των Γερμανών μεταλλεργατών είναι να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, της Gesamtmetall, και σκοπεύουν να προχωρήσουν ακόμα και σε ανοιχτή σύγκρουση.Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από τις περιφερειακές συνελεύσεις των 6 εκ των συνολικά δέκα συνδικαλιστικών οργανώσεων του Συνδικάτου Μετάλλου IG, οι οποίες ομόφωνα ψήφισαν για απεργία μετά την εξέταση των διαπραγματευτικών πεπραγμένων μεταξύ των αντιπροσώπων των εργαζομένων και απεργών και της εργοδοσίας που είχαν τη γνωστή κατάληξη. Οι συνδικαλιστικές περιφερειακές οργανώσεις της "IG", του Βορείου Ρήνου - Βεστφαλίας, Μπάντεν - Βυρτεμβέργης, Βαυαρίας, Κάτω Σαξωνίας, Εσσε, Ρίνλαντ - Παλατινάτο και Σάαρλαντ, καθώς και του Αμβούργου και της Βόρειας Γερμανίας ομόφωνα απαίτησαν να οργανωθεί από την κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου ψηφοφορία για όλα τα μέλη - που φτάνουν σχεδόν τα 3,5 εκατομμύρια - από τις 22 έως τις 24 του Φλεβάρη ώστε να αποφασιστεί η γενική απεργία, αλλά και όλες οι ενέργειες και οι πιέσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη διεκδίκηση της αύξησης του 6,5% στη νέα συλλογική σύμβαση που θα υπογραφεί.

Ενώ λοιπόν οι μεταλλεργάτες προετοιμάζονται για τη σύγκρουση εκπρόσωποι της εργοδοσίας και ο Φρίτσε της Gesmatmetall αφήνουν να εννοηθεί ότι μία μέση οδός μεταξύ της αύξησης του 6,5% που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και το 2,3% που προσφέρουν οι εργοδότες μπορεί να βρεθεί. "Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μία νέα προσφορά, μία προσφορά που αφήνει πολλά ερωτηματικά. Παρ' όλα αυτά αν πραγματικά σημαίνει ότι η εργοδοσία είναι έτοιμη για μία νέα προσφορά, αν υπάρξει θα συζητηθεί" δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος τύπου της IG Κλάους Αϊλριχ.

Προς το παρόν όμως... η πορεία των συνομιλιών, αλλά κυρίως η απόφαση των εργαζομένων να μην υποκύψουν ή αν συμβιβαστούν έχουν δημιουργήσει μία διαφορετική πραγματικότητα. Βέβαια μία γενική απεργία διαρκείας δε θα ξεκινήσει πριν την 1η Μάρτη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όμως οι περιφερειακές προειδοποιητικές απεργίες συνεχίζονται και εντείνονται. Μόνο την Πέμπτη σχεδόν 30.000 εργαζόμενοι στον τομέα του μετάλλου απεργούσαν, αντίστοιχα εργαζόμενοι σε άλλους συγγενείς τομείς απεργούν κατά κύματα. Αυτή η "καθημερινότητα" σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Προς το παρόν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ