Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Οι Γερμανοί απεύχονται δίκη του "Απο"

ΒΟΝΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Το τελευταίο τεύχος του "Der Spiegel" ανέφερε ότι ο Οτσαλάν ενδέχεται προσεχώς να παραδοθεί στη Γερμανία "για να δικαστεί". Και τη γερμανική κυβέρνηση κατέλαβαν ρίγη.

Η διάψευση από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ήταν άμεση: "Δεν τον περιμένουμε εδώ και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα εμφανιστεί", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ούβε - Κάρστεν Χάγιε. Εδώ η Γερμανία, διαβλέποντας τον κίνδυνο να μεταφερθεί ο πόλεμος Κούρδων - Τούρκων από τη Νοτιανατολική Τουρκία στους δρόμους των γερμανικών πόλεων, που "βρίθουν" μεταναστών, "πάγωσε" το διεθνές ένταλμα σύλληψής του, τον περασμένο Δεκέμβρη, και ξέχασε και τις προτάσεις "διεθνούς διάσκεψης", για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, θα αφήσει να της... προκύψει ο Κούρδος ηγέτης του ΡΚΚ;

  • Χτες η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι "κατόρθωσε να αποτρέψει" σχέδια Κούρδων ανταρτών για ένοπλες επιθέσεις που επρόκειτο να εξαπολυθούν εναντίον κτιρίων, όπου στεγάζονται πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών της 18ης Απρίλη.

"(Οι Κούρδοι, που συνελήφθησαν) είχαν λάβει εντολές από μέλη της οργάνωσης στο εξωτερικό να προβούν σε ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εκλογών", δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας στην εφημερίδα "Χουριέτ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ