Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Κατέλαβαν το δημαρχείο στο Μαντούδι

Το "παρών" στο μετερίζι του αγώνα δίνουν από χτες και οι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, βαδίζοντας στα χνάρια που απαιτούν οι περιστάσεις, όπως οι Θεσσαλοί και οι συνάδελφοί τους σε άλλες περιοχές της χώρας, για να μη βρεθούν αύριο χωρίς κομμάτι γης και ξεκληρισμένοι, εξαιτίας των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ, της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της στην ΟΝΕ, στην ΚΑΠ και τη "σύγκλιση". Χτες στο Μαντούδι έκαναν συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο και το ίδιο αναμένεται να κάνουν σήμερα στο υποκατάστημα της ΑΤΕ.

Παράλληλα, έτοιμοι "ζεσταίνουν" τα τρακτέρ τους και οι αγρότες του θηβαϊκού κάμπου,που από την επόμενη βδομάδα επιφυλάσσουν "εκπλήξεις" στην αδιάλλακτη κυβερνητική πολιτική και τις αποπροσανατολιστικές εξαγγελίες της για δήθεν ρύθμιση των χρεών.

Επειδή οι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας δε "μασάνε" από τέτοια - εξάλλου η παραγωγική ερήμωση, η φτώχεια και η ανεργία που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους κατοίκους της περιοχής Μαντουδίου εδώ και αρκετά χρόνια "τους έχει γίνει μάθημα" - και επειδή "η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της αντιαγροτικής πολιτικής που αποφασίστηκε στα πλαίσια της ΕΕ και στην πορεία για την ΟΝΕ...", αυτό που περιμένει τους μικρομεσαίους αγρότες είναι η συνέχιση και η χειροτέρευση της ήδη άσχημης κατάστασής τους. Και αυτό, γιατί "για μια ακόμη χρονιά πουλήσαμε φτηνότερα το βαμβάκι, το καλαμπόκι, τα δημητριακά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγουμε", όπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σπαθαρίου - Μετοχίου, Στ. Λιαγκάκης.

Ο τόπος του "πρώτου ραντεβού" για τους ξωμάχους της περιοχής Μαντουδίου ήταν στο 59ο χλμ. της Εθνικής οδού Χαλκίδας - Ιστιαίας στις 11 π.μ., όπως το είχε ανακοινώσει η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Συλλόγων Μαντουδίου, Κηρίνθου, Σπαθαρίου και των Συνεταιρισμών Μαντουδίου και Κηρίνθου, που έχουν την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων. Στις 11.30, το κομβόι των τρακτέρ ξεκίνησε με κατεύθυνση το Μαντούδι, όπου μπήκαν με σφυρίγματα. Στις 12 το μεσημέρι, "στρατοπέδευσαν" έξω από το δημαρχείο του νέου Δήμου Κηρέως και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη μέχρι τη 1.30 μ.μ. Σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο, υπέβαλαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν την έμπρακτη στήριξη του αγώνα τους. Αλλά ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος τους παρέπεμψε στις κυβερνητικές εξαγγελίες. Οι αγρότες δεν είναι, βλέπεις, ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη), που κάθε "αίτημά του" είναι και από χέρι δεκτό.

Μέσα στο δημαρχείο, όμως, οι αγρότες έδωσαν το επόμενο ραντεβού, σήμερα στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη χώρα συνεχίζουν οι αγρότες με πείσμα και νέες μορφές(2024-02-27 00:00:00.0)
Ούτε εργάτες, ούτε αγρότες(2002-04-19 00:00:00.0)
Μονόδρομος οι αγωνιστικές διεκδικήσεις(2002-02-09 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα από 8 Φλεβάρη(1999-02-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές(1998-02-18 00:00:00.0)
Ολα έτοιμα(1997-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ