Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αποφασισμένοι για αγώνα μέχρι τη νίκη

Με νέα τρακτέρ να ενισχύουν και χτες τα έξι μπλόκα - "Βιοκαρπέτ", Σωκράτους, Ριζόμυλο, Βελεστίνο, Αλμυρό, Δρούγο - κι ακουμπώντας σταθερά στην τεράστια λαϊκή συμπαράσταση που βρίσκει ο δίκαιος αγώνας τους, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν απτόητοι μέχρι την τελική νίκη. Μετά την αποτυχία της κυβερνητικής επιχείρησης τρομοκράτησης, με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ στη Λάρισα, απέτυχε και ο αποπροσανατολιστικός ελιγμός της κυβέρνησης να παρουσιάσει τη ρύθμιση - απάτη για τα χρέη ως ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού ξεσηκωμού, στοχεύοντας έτσι να σπάσει την κινητοποίηση και να στείλει πρόωρα τους αγρότες στα σπίτια τους.

Χτες στα μπλόκα, παρά τη δυνατή βροχή, οι ξωμάχοι παρέμειναν ακλόνητοι και δήλωναν την πίστη τους στη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης τους. Ο αγώνας των αγροτών συγκλονίζει ολόκληρη τη Θεσσαλία κι αντηχεί απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδας. Στις επόμενες μέρες θα "κατέβουν" στα μπλόκα οι γυναίκες και τα παιδιά των αγωνιζόμενων αγροτών καθώς επίσης και πολλοί εργαζόμενοι των πόλεων.

Μεγάλη επιτυχία είχε η χτεσινή σύσκεψη - συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ", στην οποία συμμετείχαν ο νομάρχης Καρδίτσας, ο δήμαρχος της πόλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού των μαθητών και άλλων μαζικών φορέων της Καρδίτσας.

Ανάλογη συγκέντρωση συμπαράστασης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 μμ, στην αίθουσα του "Χατζηγιάννειου" Πνευματικού Κέντρου της Λάρισας, με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρισας και άλλων μαζικών φορέων του νομού.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας επιμένουν στην ικανοποίηση των συγκεκριμένων άμεσων και ζωτικών αιτημάτων, όπως τα έθεσε η ΠΑΣΕ στον υπουργό Γεωργίας. Και δηλώνουν πως δε θα υποχωρήσουν αν δεν εξασφαλιστεί ένα εισόδημα με το οποίο να μπορούν να ζήσουν και να παραμείνουν στο επάγγελμα, αν δε δεσμευτεί η κυβέρνηση για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, αν δε γίνει ουσιαστική ρύθμιση των χρεών και δεν αλλάξει η τοκογλυφική πολιτική της ΑΤΕ.

Οι ελπίδες των κυβερνώντων, της ΝΔ κι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι με την απάτη της λεγόμενης ρύθμισης χρεών - σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χτες η ΠΑΣΕ - θα ξεγελιούνταν οι αγρότες και θ' άρχιζαν να "φυλλορροούν" τα μπλόκα, αποδεικνύονται φρούδες.

Ταυτόχρονα, όμως, "πέφτουν οι μάσκες" αυτών των κομμάτων - τσικνοπέμπτη χτες - και τώρα φαίνεται πιο καθαρά ότι αναδεικνύονται σε στηρίγματα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και "δεκανίκι" της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ