Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκαιρη ερώτηση για τις καθαρίστριες

Το θέμα των καθαριστριών δημοσίων σχολείων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο υπουργός ερωτάται αν θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, με κύριο αυτό της αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος με τη μετατροπή των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει στην ερώτησή του: "Η απελπιστική κατάσταση από άποψη μισθολογική, δικαιωμάτων και συνθηκών εργασίας, στην οποία βρίσκονται οι 10.000 περίπου καθαρίστριες δημοσίων σχολείων τις οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε νέες κινητοποιήσεις.

Από χρόνια οι καθαρίστριες αγωνίζονται για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης από εργολαβική σε αορίστου χρόνου. Παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί, μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Εξαιτίας του καθεστώτος που ισχύει οι καθαρίστριες αμείβονται μόνο για τις αίθουσες που καθαρίζουν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη στην αμοιβή τους και οι κοινόχρηστοι χώροι των σχολείων που επίσης καθαρίζουν, εξασφαλίζοντας μισθό πείνας γύρω στις 60.000 δραχμές το μήνα, τους μήνες του καλοκαιριού παραμένουν άνεργες ενώ δε δικαιούνται άδειες, επιδόματα, δώρα κλπ. Για φέτος το υπουργείο τους πρότεινε μια αύξηση 8%, προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δε θα τους χορηγηθεί ούτε αυτή".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ