Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκτροχιάζουν "εποικοδομητικά" τον ΟΑΕΔ

Τη συνεργασία της ΓΣΕΕ για την πλήρη απομάκρυνση του ΟΑΕΔ από τον προορισμό του και την ακόμα πιο δραστική μεταφορά πόρων του από την προστασία των ανέργων στις τσέπες των εργοδοτών, ζήτησε ουσιαστικά χτες από τη Συνομοσπονδία ο διοικητής του ΟΑΕΔ, βρίσκοντας πρόθυμους "βαστάζους" των κυβερνητικών κατευθύνσεων στην πλευρά της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.

Ειδικότερα η ηγεσία του ΟΑΕΔ, πάντα υπό το πρόσχημα της ανάπτυξης των "ενεργητικών μορφών απασχόλησης", ζήτησε από τη ΓΣΕΕ στήριξη στην υλοποίηση του ψευδεπίγραφου νόμου 2434/96 για την ανεργία, για τον οποίο έχουν ήδη εκδοθεί οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις. Λόγος έγινε, επίσης, για τον νεοεμφανιζόμενο επικίνδυνο θεσμό των τοπικών συμφώνων απασχόλησης,μέσα από τα όποια επιδιώκεται το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η συζήτηση κρίθηκε "ιδιαίτερα εποικοδομητική" από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο...

Από τη μεριά της ΕΣΑΚ, ο Γ. Σταυρόπουλος και ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισαν την πλήρη αντίθεσή τους στον προσανατολισμό του ΟΑΕΔ, ο οποίος αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των ανέργων, μετατρέπεται όλο και πιο ραγδαία σε οργανισμό χρηματοδότησης των εργοδοτών και μέσω των διαβόητων προγραμμάτων, που - όπως υπογραμμίστηκε - αντί να ενισχύουν τον άνεργο, ουσιαστικά καταλήγουν να ενισχύουν τις τσέπες διαφόρων ...επιτηδείων. Ζήτησαν, επίσης, να γνωστοποιηθούν απολογιστικά στοιχεία για τον Ειδικό Λογαριασμό Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τον πρώην ΕΛΠΕΚΕ και τώρα ΛΑΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ