Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
"Λευκή περιστερά" ο χιτλερικός στρατός!

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ανταπόκριση Θ. ΒΟΡΕΙΟΥ).-

Οχι, δεν ήταν εγκληματικός ο στρατός του Χίτλερ, η "Βέρμαχτ", αλλά "λευκή περιστερά", που τη συκοφαντούν οι "κόκκινοι" και αυτοί που συμπαθούν μαζί τους. Αυτό είναι το νόημα της διαμαρτυρίας και των επεισοδίων που προκάλεσαν τη Δευτέρα, 24 Φλεβάρη, στο Μόναχο στελέχη και οπαδοί της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), που κυβερνάει στη Βαυαρία, και τοπικοί νεοναζιστές.

Αφορμή υπήρξε η έκθεση με τον τίτλο "Καταστρεπτικός πόλεμος. Εγκλήματα της Βέρμαχτ 1941 - 1944", που μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί σε 16 γερμανικές πόλεις. Δεν την επισκέφτηκαν τόσοι πολλοί, αλλά έστω και οι 130.000 Γερμανοί που, σύμφωνα με τον Τύπο, την είδαν, θα πείστηκαν από το σχετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα εγκλήματα του χιτλερικού στρατού στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης: αξιωματικοί και άνδρες της Βέρμαχτ, που σκοτώνουν με πολυβόλα, με ντουφέκια και πιστόλια ή κρεμάνε πολίτες, που καίνε χωριά και ζωντανούς γέρους και γυναικόπαιδα. Αλλά αν στις άλλες πόλεις δεν ακούστηκαν διαμαρτυρίες ενάντια στην έκθεση, ένα μέρος των Χριστιανοκοινωνιστών δημοτικών συμβούλων της βαυαρικής πρωτεύουσας οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία και μέσα στο δημαρχείο, γιατί "θίγεται η τιμή" του στρατού της φασιστικής Γερμανίας.

Φυσικά ο σκοπός της έκθεσης κάθε άλλο είναι παρά να παρουσιάσει το σύνολο εκείνου του στρατού ως εγκληματίες πολέμου, δηλαδή και τα 20 εκατομμύρια Γερμανούς φαντάρους και αξιωματικούς που πήραν μέρος στα μέτωπα και στα μετόπισθεν του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά τουλάχιστον, με βάση και το φωτογραφικό υλικό, να δείξει ότι δεν ήταν μόνο τα "Ες - Ες" και η Γκεστάπο που έβαψαν τα χέρια τους στο αίμα των Εβραίων, των αιχμαλώτων πολέμου και των γυναικόπαιδων στις κατεχόμενες χώρες. Και ότι δήθεν ο χιτλερικός στρατός, η ηγεσία του, φορούσε άσπρα γάντια και γύριζε από αποτροπιασμό το πρόσωπο όταν τα γερμανικά πυροβόλα θέριζαν αθώους πολίτες. Η Βέρμαχτ, αυτό είναι το νόημα της έκθεσης, είναι το ίδιο υπεύθυνη για τα φασιστικά εγκλήματα στις κατεχόμενες χώρες. Αλλά μερικοί πολιτικοί του Μονάχου έχουν τη γνώμη ότι η χιτλερική Βέρμαχτ αποτελούνταν από ιππότες. Δε έχουν παρά να ρωτήσουν τους Ελληνες, τους Σέρβους, τους Ρώσους, τους Γάλλους και τους άλλους λαούς της Ευρώπης για να μάθουν ότι όσα δείχνει η έκθεση είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

Επειδή όμως πιστεύουν τα αντίθετα, έχουν, μέχρι στιγμής, επιτρέψει στους νεοναζιστές να οργανώσουν τη 1 του Μάρτη στο Μόναχο παγγερμανική νεοναζιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ