Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βαρύ το τίμημα για την Εύβοια

Σε τρεις βιομηχανικές μονάδες της Χαλκίδας περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας Γιώργου ΠΑΝΤΕΛΗ).-

Η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την "πτώση στον λάκκο των λεόντων", με την υπογραφή από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, της Συμφωνίας του Μάαστριχτ, παίρνει σάρκα και οστά στην Εύβοια, που αποτελεί το χαρακτηριστικότερο, ίσως, δείγμα των αποτελεσμάτων των πολιτικών υποταγής του δικομματισμού και των εταίρων του.

Αναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη και ληστρική εκμετάλλευση παραγωγικού πλούτου και ανθρώπινου δυναμικού, ασύδοτη κερδοσκοπία αρχικά, εγκατάλειψη των επιχειρήσεων από τους ιδιώτες "επιχειρηματίες" και κοινωνικοποίηση των χρεών τους από τις κυβερνήσεις στη συνέχεια.

Το "παζλ" ολοκληρώνεται με το κλείσιμο παραγωγικών και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ή την "εξυγίανση" μερικών με χρήματα του λαού, και παράδοσή τους στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα αποτελέσματα καταστροφικά. Δεκαπέντε μεγάλες βιομηχανίες έκλεισαν, 6.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν, τα ποσοστά ανεργίας αγγίζουν το 75% στη Βορειοκεντρική Εύβοια και το 40% στη Βόρεια, ενώ συνολικά στο νησί το 22%, που σημαίνει 22.000 άνεργοι. Εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών, μετανάστευση, κοινωνικός αποκλεισμός.Ολόκληροι κλάδοι όπως, ναυπηγεία, μεταλλουργία, κλωστοϋφαντουργία είναι τα θύματα του λεγόμενου "ελεύθερου" ανταγωνισμού και των ανεξέλεγκτων εισαγωγών. Στα πλαίσια αυτά και ενόψει του 10ήμερου πανεξόρμησης και ενημέρωσης για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη διενέργεια δημοψηφίσματος, έγινε η περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, σε τρεις βιομηχανίες της Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ