Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "αμήν" η ΣΟΦΤΕΞ

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι. Χτες απέκλεισαν για μια ώρα την Εθνική οδό. Σήμερα στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

"Κάτω τα χέρια απ' τη ΣΟΦΤΕΞ"!Βροντοφωνάζοντας αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, έκλεισαν χτες το μεσημέρι και για μια ώρα την Ιερά Οδό, στο ύψος του εργοστασίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την επιχείρηση στο κλείσιμο.

Σήμερα προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας,από τις 6 ως τις 10 το βράδυ. Στα πλαίσια της στάσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια, με πορεία, θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου θα προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία.Γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, "κλαρκ" μεταφέροντας τεράστια ρολά χαρτιού, παρατάχθηκαν κάθετα στην Ιερά οδό. Πίσω τους συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της επιχείρησης, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "υπάρχει λύση, η ΣΟΦΤΕΞ για να ζήσει" και "μεθοδευμένα πάνε τη ΣΟΦΤΕΞ για να φάνε".

Στο μεταξύ η επιχείρηση έχει φτάσει στο "αμήν". Αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόλις το 30% της παραγωγής.Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, καθώς τους οφείλεται ο μισός μισθός του Γενάρη και ο μισθός Φλεβάρη. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν από τα προϊόντα της ΣΟΦΤΕΞ, καθώς η εταιρία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παραγγελίες των πελατών της.

Αφετηρία αυτών των προβλημάτων, είναι το "μπλοκάρισμα" από την Εθνική Τράπεζα της εισροής χρήματος στην επιχείρηση. Κάτι που έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της απόφασης για ιδιωτικοποίησή της, μέσα στο '97 και με την πλήρη κάλυψή της. Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, ισχυρά ανταγωνιστικά συμφέροντα παρεμβαίνουν και επιδιώκουν το κλείσιμο της επιχείρησης, αποβλέποντας στο 40% της εγχώριας αγοράς που κατέχει.

Ο Χ. Κατσούλιας,γραμματέας του σωματείου, μας δήλωσε σχετικά: "Κλείσαμε συμβολικά την Ιερά Οδό και αύριο (σήμερα) θα προχωρήσουμε σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο ΥΠΕΘΟ, απαιτώντας να μας δεχτεί ο υπουργός, Γ. Παπαντωνίου.Στις κινητοποιήσεις μάς αναγκάζει να κατέβουμε η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την επιχείρηση στην απαξίωση και τη διάλυση. Τα αιτήματά μας είναι: Αμεση χρηματοδότηση της εταιρίας, με τουλάχιστον 2 δισ. δραχμές και να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Είναι αιτήματα που ψηφίστηκαν στη γενική συνέλευση και πρέπει και ο πρόεδρος του σωματείου να προβάλλει σε κάθε επαφή και κινητοποίηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δουλιά μας και τη λειτουργία της επιχείρησης, μέχρι να τους αναγκάσουμε να σκύψουν στα προβλήματα και να δώσουν πραγματικές λύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ