Τετάρτη 6 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάρρος χρει υπουργέ μου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΝ

Θεωρών, κύριε υπουργέ, την υμετέραν εξοχότητα ως επαξίως αντικαταστήσασα, εις το αξίωμα του υπουργού Γεωργίας, τον προσφιλή εις εμέ κύριον Στέφανον Τζουμάκαν, αντλώ το θάρρος, απευθυνόμενος προς υμάς, να σας ενημερώσω λεπτομερώς διά τη νέαν αγροτικήν ανταρσίαν, ήτις εκδηλούται εν Θεσσαλία. Εκ καθήκοντος ορμώμενος, ως, άλλως, έπραττον παλαιόθεν και δει οσάκις καθίστατο αναγκαίον να ενημερώνω τον προκάτοχόν σας, ώστε να μην καταληφθεί εξ απήνης και καθίστατο όμηρος των διαθέσεων των Θεσσαλών στασιαστών, σας πληροφορώ ότι η Θεσσαλία, διά μίαν εισέτι φοράν, ευρίσκεται υπό ανταρτικήν αγροτικήν απειλήν. Εκτιμών δε ότι και η υμετέρα στάσις, ως μέλους της εκσυγχρονιστικής κυβερνήσεώς μας, έναντι των θρασυτάτων χωρικών θα είναι ανάλογος εκείνης του γενναιοτάτου προκατόχου σας, σπεύδω, εκ των προτέρων, να ευχηθώ δι' υμάς, η φώτισις Κυρίου - σήμερον, εορτή των Θεοφανίων - σας δώσει την δύναμιν, ίνα αντεπεξέλθητε, επιτυχώς, εις τη νέαν δοκιμασίαν. Επιπροσθέτως, μετ' επιτάσεως, δηλώ ότι ουδεμίαν αμφιβολίαν με διακατέχει διά την ικανότητα της εξοχότητός σας, ίνα αντιμετωπίσει, καθ' ον τρόπον αρμόζει εις το αξίωμά σας, τοσούτω, μάλλον, εις την κυβέρνησιν, την εκ Θεσσαλίας, απειλήν.

Θεσσαλός ων, ο γράφων, γνωρίζω εκ του σύνεγγυς τη θρασύτητα, ου μην και την πονηρίαν, των Θεσσαλών, οίτινες δεν υποχωρώσι προ ουδενός αντιπάλου, καθότι και "καραγκούνικα κεφάλια". Πλην, όμως, ευελπιστώ εις την υμετέραν πονηρίαν, αλλ' και τη συμπαράστασιν, ην θα απολάβοιτε εκ των υπολοίπων μελών της κυβερνήσεως, του πρωθυπουργού προεξάρχοντος.

Εμπλεος ενθουσιασμού και θαυμασμού ωσαύτως, αναλογίζομαι τον υπουργόν Δικαιοσύνης να επαναλαμβάνει, ως οφείλει, τας απειλάς προς τους ηγέτας των αγροτών, διά ενεργοποίησιν της δικαστικής ρομφαίας. Εις τα ώτα μου ακούγονται ήδη αι δηλώσεις του υπουργού επί των Εξωτερικών, όστις εις ουδένα χαρίζεται, χαρακτηρίζουσαι ως νέαν κομμουνιστικήν απειλήν τα διαδραματιζόμενα εις Θεσσαλίαν και επιζητών την παρέμβασιν της αστυνομίας και του κράτους, διά την επιβολήν της εννόμου τάξεως.

Οραματίζομαι, επί πλέον, τον πρωθυπουργόν, ως άλλος Ζευς, να απειλεί διά πυρπολήσεως του θεσσαλικού κάμπου κι αφανίσεως πάντων των Θεσσαλών.

Διατηρώ δε τη βεβαιότητα ότι και τα ΜΜΕ θ' αρθούν εις το ύψος των περιστάσεων και, διά μίαν εισέτι φοράν, θα οργανώσουσι την προπαγάνδαν εναντίον των αδικούντων, αμορφώτων και αντιευρωπαϊστών αγροτών.

Θάρρος χρει, κύριε υπουργέ, διά την καταστολήν και της νέας αγροτικής εξεγέρσεως. Οι γνωστοί κομμουνιστοσυμμορίται Παττάκης, Μπούτας, Τσιοτινός και οι συνοδοιπόροι των, οίτινες εγκαλούν την Ευρωπαϊκήν Ενωσιν ως υπεύθυνον διά τα προβλήματα, άτινα αντιμετωπίζουσι οι αγρόται, θα ηττηθώσι, εις τα πεδία των μαχών. Η κομμουνιστική προπαγάνδα και η επιχείρισις διαβρώσεως της εθνικής συνειδήσεως των αγροτών θα συντριβεί εις τα ρόπαλα των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας και εις την δρέπανον των εισαγγελέων του κράτους.

Η νίκη θα είναι της κυβερνήσεως, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κι ουχί των χωρικών της Θεσσαλίας. Είναι δε αναγκαία ταύτη η νίκη και διά να ανυψωθεί το θάρρος και το γόητρον του, και στρατηγού επονομαζόμενου άλλοτε, Θεοδώρου("Ρούλη" χαϊδευτικώς και υποκοριστικώς) Τσουκάτου, όστις, εσχάτως, δεν εμφανίζεται ουδαμού, πενθών διά την αποτυχίαν του κυβερνώντος κόμματος εις τας δημοτικάς και νομαρχιακάς εκλογάς και την ανάδειξιν εξ αυτών, ως στελεχών της Αυτοδιοικήσεως, ενίων εκ των ηγητόρων των Θεσσαλών αγροτών.

Ησυχον έχων τη συνείδησίν μου ότι έπραξον το καθήκον της ενημερώσεώς σας, κύριε υπουργέ, διατελώ ες αεί εν εγρηγόρσει και διά παν ενδεχόμενον, εις την διάθεσίν σας.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ