Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Προχωρούμε ενωμένοι και συντονισμένοι στην Αθήνα και πανελλαδικά

Κατήγγειλαν το διασπαστικό ρόλο της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ

Το διασπαστικό ρόλο της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, που επιχείρησε να διασπάσει τη χτεσινή πορεία, κατευθύνοντας ένα τμήμα προς το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να δοθεί έτσι το "πάτημα" στους "γνωστούς - άγνωστους" προβοκάτορες και να δημιουργηθούν τα επεισόδια, κατήγγειλε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα. Εκπρόσωποι του Συντονιστικού τόνισαν εισαγωγικά τα εξής:

"Για άλλη μια φορά οι μαθητές έδωσαν τη δική τους απάντηση. Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και οι μαζικές κινητοποιήσεις σε πάνω από 55 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, απέδειξαν ότι το μαθητικό κίνημα δεν το βάζει κάτω. Στη σημερινή μας κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι, τους οποίους χρησιμοποίησε η παράταξη ΕΑΑΚ για να διασπάσει τη μαζικότατη πορεία μας κατευθύνοντάς την προς τη Μητροπόλεως. Καταγγέλλουμε αυτές τις προσπάθειες καπελώματος του μαθητικού κινήματος, που έδωσαν πάτημα σε ενέργειες προβοκατόρων. Οι "γνωστοί - άγνωστοι" και τα ΜΑΤ, με τα επεισόδια που προκάλεσαν, μοναδικό στόχο είχαν να χτυπήσουν την κινητοποίησή μας. Ομως, τα πανό των σχολείων και των τοπικών Συντονιστικών ακολούθησαν την πορεία και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, δυναμικά, μαχητικά. Οι μαθητές τους απομονώσαμε, τους δείξαμε ότι οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό, αποδείχνοντας για άλλη μια φορά ότι το μαθητικό κίνημα είναι ενωμένο, συσπειρωμένο, συντονισμένο στην Αθήνα και πανελλαδικά".

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού ανακοίνωσαν ότι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα είναι στο συλλαλητήριο στις 15 του Δεκέμβρη,ενώ από σήμερα και μέχρι τις γιορτές θα οργανώνονται καθημερινά μπλόκα στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε ερώτηση, για ποιο λόγο καταγγέλλεται συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και για ποιο λόγο το Συντονιστικό δίνει συνέχεια στα γεγονότα, οι μαθητές απάντησαν ότι τα ΕΑΑΚ καταγγέλλονται ότι προσπάθησαν να διασπάσουν την πορεία. Πρόσθεσαν, ότι η απόπειρα διάσπασης έγινε όταν ήδη οι μαθητές είχαν στείλει αντιπροσωπεία τους στο υπουργείο αλλά δε βρήκαν τον υπουργό και αποφάσισαν να καταλήξουν στη Βουλή και να δώσουν το ψήφισμα σε κυβέρνηση και κόμματα. Πρόσθεσαν επίσης, ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών δεν έχουν κορυφωθεί και ότι θέλουν κοντά τους τους εργάτες, τους αγρότες και τους φοιτητές.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ μαθητών και των ΕΑΑΚ για την κατάληξη της πορείας, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού απάντησαν ότι "αυτές οι προσπάθειες διάσπασης έχουν ξαναγίνει και έγιναν και στην προηγούμενη πορεία. Διάθεση συνεννόησης από μας υπάρχει. Αυτοί δε θέλουν να συνεννοηθούν. Πάντα προσπαθούν να μας διασπάσουν. Εχουν συγκεκριμένους σκοπούς. Προσπάθησαν να κάνουν την πορεία δυο κομμάτια τη στιγμή που το πανό του Συντονιστικού των σχολείων της Αθήνας που έφερνε στις πλάτες του 20.000 μαθητές προχωρούσε προς τη Βουλή και αυτοί άρχισαν να πηγαίνουν προς τα κάτω. Ευτυχώς δεν τους ακολούθησε κανένας μαθητής".

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση των μαθητών σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε "ελαστικές" ρυθμίσεις του νόμου, η απάντηση ήταν ότι "εμείς δε θέλουμε "ελαστικές ρυθμίσεις", θέλουμε την κατάργηση του νόμου. Αυτός ο νόμος ψηφίστηκε το καλοκαίρι του '97, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά. Με αυτό το νόμο η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πετάξει έξω από το λύκειο. Δε χωράνε τροποποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ