Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
"Σκαστή" παρανομία του Κυριακού

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη και Μήτσου Κωστόπουλου προς τους αρμόδιους υπουργούς για τις παράνομες οικοδομικές εργασίες, που εκτελούνται στο χώρο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου

Σαν πραγματικά αφεντικά του τόπου ενεργούν οι διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλιστές και μεγαλοκαναλάρχες. Αυτό σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Μ. Κωστόπουλος που κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, για τις παράνομες, μεγάλης έκτασης, οικοδομικές εργασίες, που εκτελούνται στο Πεδίον του Αρεως από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, του εφοπλιστή Μ. Κυριακού.

"Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Κυριακού, εφοπλιστή και προέδρου του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ανέλαβε να "αναστήσει" τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό, αξιοποιώντας τη θέση του ως προέδρου του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου", τονίζουν οι βουλευτές. Βέβαια, συνεχίζουν, ο κ. Κυριακού καμιά σχέση δεν έχει με τα ευγενικά ιδανικά του αθλητισμού. Τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι η γλώσσα του χρήματος κι αυτήν μιλάει. Και το χρήμα είναι που του δίνει τη δυνατότητα να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και την υφιστάμενη νομοθεσία".

Ετσι, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, προκειμένου να προωθήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια στο χώρο του κλασικού αθλητισμού, ο πρόεδρος του Πανελληνίου δε δίστασε - όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι - να καταστρέψει το κοινόχρηστο πράσινο και να κόψει πολυετή δέντρα στο Πεδίον του Αρεως, στο χώρο που έχει παραχωρηθεί (το 1977 σαν χώρος κοινόχρηστων αθλητικών εγκαταστάσεων) στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται στις μεγάλης έκτασης οικοδομικές εργασίες, που εκτελούνται με την ανακατασκευή των κερκίδων του γηπέδου μπάσκετ και την ανέγερση δύο κτιρίων, εμβαδού 340 τ.μ. και 70 τ.μ. και ύψους 9 μέτρων και 8 μέτρων, αντίστοιχα.

"Πρόκειται για "σκαστή" παρανομία, αφού, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας, στο χώρο όπου βρίσκεται ο Πανελλήνιος προβλέπεται αποκλειστικά πράσινο. Ετσι, ο κ. Κυριακού και οι υπεύθυνοι του Συλλόγου παρανομούν, αλλά κανένας αρμόδιος δε φαίνεται να συγκινείται. Κάτι περισσότερο: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας παλιότερα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιτρέψει τις οικοδομικές εργασίες του κ. Κυριακού. Ωστόσο, καταλήγουν οι κομμουνιστές βουλευτές, κι αυτή η απόφαση είναι παράνομη και παράτυπη, αφού το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν έχει αλλάξει".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να απαντήσουν:

  • Με ποιον τρόπο σκέπτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις παρανομίες του κ. Κυριακού και των υπευθύνων του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πεδίον του Αρεως, οι οποίες, μάλιστα, είναι και εισαγγελικού ενδιαφέροντος;
  • Αν είναι μέσα στις προθέσεις να επέμβει η κυβέρνηση, ώστε να γίνει έλεγχος και καταλογισμός ευθυνών σε όσους ανέχθηκαν ή διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες και αν πρόκειται να επιβληθούν πρόστιμα και να κατεδαφιστούν τα παράνομα κτίσματα, που έχουν ήδη γίνει.
  • Αν είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να μην εγκρίνει την εισήγηση του Δήμου Αθηναίων για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε να προστατευτεί ένας πολύτιμος χώρος πράσινου στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Λεων. Αυδής,επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" και δημοτικός σύμβουλος, έχει καταγγείλει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει αποφασίσει - για χάρη του ενδιαφερόμενου εφοπλιστή - να εισηγηθεί την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως. Μ' αυτόν τον τρόπο, θα γίνει δυνατή η κατασκευή των κτισμάτων, που θα μετατρέψουν το τμήμα του Πεδίου του Αρεως που έχει παραχωρηθεί στον Πανελλήνιο σε χώρο εντατικών αθλητικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων, ακόμα και με ξενώνες!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ