Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Στα χνάρια του Νοέμβρη

Καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που παίρνουν απόφαση για συμμετοχή στον τριήμερο παλλαϊκό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής, 18 φοιτητικοί και 5 σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις, στην πλειοψηφία τους υιοθετώντας την πρόταση πάλης της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

«Το φοιτητικό κίνημα, κρατώντας ψηλά αυτό που του "έδωσε" η Εξέγερση του Πολυτεχνείου - δηλαδή το πολύτιμο δίδαγμα ότι μόνο όταν βαδίζει οργανωμένο και διεκδικητικό και δίπλα στην εργατική τάξη και το λαό μπορεί να έχει σοβαρά αποτελέσματα και να είναι πραγματικά ανατρεπτικό - συνεχίζει και σήμερα να αντιστέκεται και να διεκδικεί», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΚΣ.

Από κοντά και οι μαθητές, που με πολύμορφες εκδηλώσεις στα σχολεία και τις γειτονιές συμμετέχουν στο γιορτασμό με σύνθημα: «Θα είμαστε στους δρόμους. Για δημόσια και δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ, για σχολείο που να μορφώνει και να μην εξοντώνει. Για πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες μας. Για να μη ζούμε με το άγχος της ανεργίας, για να έχουν όλοι ΨΩΜΙ».

Τουλάχιστον 100 σχολεία στην Αθήνα βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ άλλα προχωρούν σε κινητοποιήσεις, εξορμήσεις, μαθητικές συναυλίες. Με αιχμή του δόρατος τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, οι μαθητές οργανώνουν με δική τους ευθύνη τις εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία, δίνοντάς τους αγωνιστικό περιεχόμενο.


Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καταθέτει στεφάνι το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι και καλεί τους μαθητές στην προσυγκέντρωση της Ομόνοιας στις 3 το μεσημέρι και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Με απόφαση της ΦΕΑΠΘ η συγκέντρωση για την πορεία στη Θεσσαλονίκη έχει οριστεί για το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 4.30 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει στο αμερικάνικο και στο βρετανικό προξενείο. Το ΣΑΣΘ καλεί τους μαθητές στη συγκέντρωση της ΦΕΑΠΘ στο Πολυτεχνείο, με προσυγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη. Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τη ΦΕΑΠΘ. Επίσης, το ΣΑΣΘ διοργανώνει μαθητική συναυλία, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων των μαθητών καλούν στην Αλεξανδρούπολη στις 4.30 μ.μ. στο Δημαρχείο, στην Κοζάνη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και στη Φλώρινα, στις 5 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Επόμενος σταθμός για τους μαθητές είναι η Κυριακή 25 Νοέμβρη, όπου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ