Τετάρτη 26 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκχωρούν αρμοδιότητες της Πολιτικής Αεροπορίας σε ιδιώτες

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ

Την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε ιδιώτες καταγγέλλει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ. Η παράταξη καλεί τους εργαζομένους στην Υπηρεσία σε αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και σε συστράτευση με κάθε φωνή αντίστασης στις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΚ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει «τη θρασύτατη και απροκάλυπτη ενέργεια της διοίκησης της ΥΠΑ, που προχώρησε, προφανώς με κυβερνητική παρότρυνση, στην αλλοτρίωση και άλλων δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας».

Η ΕΣΚ διευκρινίζει ότι πρόκειται για την εκχώρηση της αρμοδιότητας της καθοδήγησης αεροσκαφών επί του εδάφους σε εκτός ΥΠΑ φορείς και συγκεκριμένα σε εταιρίες («Ολυμπιακή Αεροπορία», «AEGEAN» κλπ). Επίσης πρόκειται για την εκχώρηση του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης συχνότητας της ΥΠΑ σε όχημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στο κρατικό αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Η παράταξη αναφέρεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η εκχώρηση αυτή έχει γίνει και σε άλλες εταιρίες και σε άλλα αεροδρόμια. Προσθέτει ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν το προανάκρουσμα και άλλων παρόμοιων ενεργειών.

Παράλληλα, η ΕΣΚ επισημαίνει την έλλειψη κάθε διαμαρτυρίας και αντίδρασης του Συλλόγου Αερολιμενικών, του τοπικού συλλόγου Ηρακλείου, όπως και της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΟΣΥΠΑ. Υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω φορείς θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι στο θέμα το οποίο ακυρώνει όποιον αγώνα γίνεται από τους εργαζόμενους ενάντια στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ.

«Η έλλειψη προσωπικού, που επικαλούνται κάποιοι για την παραχώρηση του έργου, βαρύνει την κυβέρνηση, η οποία έτσι απαξιώνει την υπηρεσία μας, με προφανή στόχο την επίκληση αδυναμίας ανταπόκρισης και ως εκ τούτου την αναγκαστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε άλλους φορείς. Στην ουσία πρόκειται για μια σταθερή γραμμή πλεύσης και μεθόδευσης για ξεπούλημα του δημοσίου τομέα» σημειώνει η παράταξη.

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, εξωθώντας ακόμα και τα τυχόν απρόθυμα συνδικαλιστικά όργανα σε μετωπικούς αγώνες. Να ενώσουν τη φωνή τους με κάθε άλλη φωνή αντίστασης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, όπως και αν αυτές πλασάρονται κάθε φορά, σε όφελος πάντα του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του λαού και των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ(2020-10-07 00:00:00.0)
Συμπράττουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες(2008-05-29 00:00:00.0)
Συνδικάτο εργαζομένων ή μεσάζων;(2003-08-05 00:00:00.0)
Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα η ηγεσία(2001-07-12 00:00:00.0)
Προσωρινή διοίκηση στην «πτήση» για το ξεπούλημα(2000-06-14 00:00:00.0)
Οχι στα ιδιωτικά αεροδρόμια(2000-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ