- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).- Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να καταργηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την άρση... - 1998-09-29 00:00:00.0"/> - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).- Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να καταργηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την άρση... - 1998-09-29 00:00:00.0" /> Αποφασιστική υπεράσπιση του ασύλου | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποφασιστική υπεράσπιση του ασύλου
  • Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, μέχρι να καταργηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την άρση του ασύλου
  • Την απόφαση της Συγκλήτου καταγγέλλουν η ΝΑΣ θεσσαλονίκης και ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να καταργηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την άρση του ασύλου, είναι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αλλά και οι φοιτητές, οι οποίοι, χτες, για δεύτερη μέρα πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Η χτεσινή κινητοποίηση, συνέχεια της συμβολικής κατάληψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, δεν ήταν παρά μόνο η αρχή των αγώνων, όπως δηλώνουν οι φοιτητές. Ηδη το Συντονιστικό των Φοιτητών κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του, πραγματοποιώντας μαζικές παραστάσεις στους προέδρους των τμημάτων. Αύριο στις 9 π.μ. θα προχωρήσει σε μαζική παράσταση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και μετά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει συνάντηση - συζήτηση με τους φορείς της πόλης και το βράδυ στις 9 η ώρα θα δοθεί συναυλία έξω από το χώρο της Πρυτανείας. Αναφερόμενος στην αντιδημοκρατική απόφαση της Συγκλήτου ο Βασίλης Τασούλας, γραμματέας της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι "τα όποια κρούσματα εγκληματικότητας και τα όποια προβλήματα τέτοιου είδους που υπάρχουν, δεν μπορούν να λυθούν με την κατάργηση του ασύλου. Η εγκληματικότητα είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται. Θεωρούμε ότι μέτρα βελτίωσης μπορούν να παρθούν αλλά δεν έχουν να κάνουν με το άσυλο. Η Αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει κακοποιά στοιχεία έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου μια και όσοι μπαίνουν σ' αυτό ξαναβγαίνουν".

Το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων, που αποτελείται από τους Συλλόγους Βιολογικού, Γεωπονίας, Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Παιδαγωγικού, ΣΟΦΕΘ, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Φυσικού, καλεί όλους τους φοιτητές μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, αλλά και τον καθένα χωριστά να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης του ασύλου.

Την απόφαση της Συγκλήτου καταδικάζει και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης", επισημαίνοντας ότι το πανεπιστημιακό άσυλο κατακτήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος.

Ανάλογη ανακοίνωση - καταγγελία της απόφασης της Συγκλήτου εξέδωσε και ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", καλώντας το λαό της πόλης να μη συνεργήσει σ' αυτό το έγκλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις(2012-10-13 00:00:00.0)
Μεθοδικές και επαναλαμβανόμενες ενέργειες(2009-08-01 00:00:00.0)
Από το Πολυτεχνείο στο αμερικάνικο και βρετανικό προξενείο(2007-11-16 00:00:00.0)
Δεκανίκια στην Πρυτανεία κατά του ασύλου(1998-12-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών(1998-10-01 00:00:00.0)
Κατακραυγή για την απόφαση κατάργησης του ασύλου(1998-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ