Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων

Στοιχεία για την πορεία προς τις εκλογές της 11ης Οκτώβρη και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων έδωσαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος,και ο Ανδρέας Δριμιώτης,εκ μέρους της εταιρίας "ΔΕΛΤΑ Πληροφορική".

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κλήρωσης των μελών των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα Αθήνας και Πειραιά - πρόκειται για 50.000 μέλη - και η επίδοσή τους στους ενδιαφερόμενους, καθώς επίσης και των δικαστικών αντιπροσώπων. Για τους τελευταίους θα συνεχιστούν τα σεμινάρια ενημέρωσης για την εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Οπως είπε ο Αλ. Παπαδόπουλος, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί ως μέλη Εφορευτικών Επιτροπών δικαιούνται άδεια την επομένη των εκλογών. Από την 1η Οκτώβρη, θα λειτουργήσει το τηλεφωνικό νούμερο 1207 του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες στους εκλογείς του Νομού Αττικής. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η παράδοση των διαφανών καλπών σε 14 νομούς της χώρας.

Η δε μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών, σύμφωνα με τον Α. Δριμιώτη, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της 11ης Οκτώβρη. Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται και μέσω Ιντερνετ.

  • Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ορίζεται πως για τη διακίνηση τηλεγραφημάτων των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα πρέπει - σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ της έδρας του κάθε νομού - να συντάξουν πίνακες στους οποίους θα φαίνονται για κάθε τηλεπικοινωνιακή μονάδα τα εκλογικά τμήματα, για τα αποτελέσματα των οποίων θα έχει την αρμοδιότητα παραλαβής και μεταβίβασής τους. Οι πίνακες αυτοί θα δοθούν στον ΟΤΕ και εν συνεχεία θα γνωστοποιηθούν στις αρμόδιες τηλεπικοινωνιακές μονάδες για την παρακολούθηση της κανονικής παραλαβής και μεταβίβασης των εκλογικών τηλεγραφημάτων, καθώς και στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας. Οι γενικοί γραμματείς κοινοποιούν τους πίνακες με φαξ στο γραφείο Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι πίνακες θα συμπεριληφθούν στον εκλογικό σάκο, μαζί με το υπόλοιπο εκλογικό υλικό. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα καταθέσει το τηλεγράφημα του εκλογικού τμήματος στην αντίστοιχη τηλεπικοινωνιακή μονάδα του ΟΤΕ, όπως έχει προσδιοριστεί στον πίνακα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (δυσπρόσιτες και μακρινές περιοχές, δυσμενείς καιρικές συνθήκες) το τηλεγράφημα θα μεταδοθεί τηλεφωνικά, από τηλέφωνο της κοινότητας ή του εκλογικού κέντρου, ο αριθμός του οποίου θα είναι γνωστός στον ΟΤΕ για σχετική εξακρίβωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ