Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κάλεσμα για ανάπτυξη αγώνων

Οι επερχόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας" και επισημαίνει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της, παίρνει ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, υλοποιεί τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μετατρέπει τους δήμους και τις νομαρχίες σε φοροεισπράκτορες - φορομπηχτικούς μηχανισμούς, διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον ίδιο τρόπο όπως και η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση στη χώρα μας.

"Στο ίδιο μήκος κύματος, τονίζεται στην ανακοίνωση, κινούνται και οι συνδυασμοί των υποψήφιων νομαρχών που έχουν πάρει το "χρίσμα" από τους δύο ισχυρούς πόλους του δικομματισμού. Ο ένας συνδυασμός της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", με υποψήφιο τον κ. Σκοτινιώτη και ο άλλος της "Νέας Πορείας" με υποψήφιο τον κ. Καλλέ. Δύο πολιτικές - δύο πρακτικές όπου ο πρώτος έχει αφήσει εποχή με τη δημιουργία αύξησης της ανεργίας, απεργοσπαστικό μηχανισμό για σπάσιμο των μπλόκων της αγροτιάς, απεργοσπαστικό μηχανισμό για σπάσιμο των αγώνων των εκπαιδευτικών, χρησιμοποιώντας ακόμα και αστυνομικές δυνάμεις. Και ο άλλος γυρίζει σελίδα στο ίδιο βιβλίο από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

Ο ένας συμβουλεύει για ήπιους τόνους, ο άλλος χρησιμοποιεί κείμενα με περιεχόμενο συγκεκριμένης πολιτικής οργάνωσης νεολαίας, της ΚΝΕ, από δίφυλλο φυλλάδιο των εκλογών του 1996. Ηρθε με καθυστέρηση δύο χρόνων. Εχουν συγκεκριμένους στόχους. Να ψαρέψουν στα θολά νερά και να παραπλανήσουν. Να δεχτούμε με ήπιους τόνους την ανεργία, τα ναρκωτικά, το ξεπούλημα του ΟΣΕ, το κλείσιμο επιχειρήσεων και εργοστασίων.

Η ΝΑΣ, συμφωνώντας με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, χωρίς να κάνει την παραμικρή οικονομική συμφωνία με κανέναν, δίνει τη μάχη των εκλογών αναδείχνοντας τα προβλήματα, καταδείχνοντας τους αίτιους, δείχνοντας το δρόμο της λαϊκής συσπείρωσης των κοινωνικών δυνάμεων για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αγωνιστική, διεκδικητική και όχι πρωτοκολλητή των όποιων αντιλαϊκών αποφάσεων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών".

Τέλος, η γραμματεία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας της Μαγνησίας" καλεί τους πολίτες του νομού, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους εργατοϋπάλληλους, τους νέους, τους συνταξιούχους, να στηρίξουν τον υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ Αποστόλη Νάνο.Να ανοίξουν μαζί του το δρόμο για την ανάπτυξη αγώνων ενάντια σ' αυτήν την πολιτική και για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αυτοδιοικούμενη και όχι ετεροδιοικούμενη. Για μια Αυτοδιοίκηση που θα τιμά το θεσμό σαν λαϊκή κατάκτηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ