Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"
Πλειοδοσία και αγωνία "εκσυγχρονιστών"

Στο... αγωνιώδες ερώτημα "αφού όλοι συμφωνούμε γιατί δεν προχωράει όσο γρήγορα πρέπει ο "έρμος" εκσυγχρονισμός" περιστράφηκαν οι χτεσινές ομιλίες των Αλ. Παπαδόπουλου, Πρ. Παυλόπουλου και Μιχ. Παπαγιαννάκη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου των Δ. Παπούλια (πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ) και Χ. Τσόκα για τις "κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους".Εχοντας δεδομένη και δημόσια ομολογημένη την πλήρη ταύτιση για την κατεύθυνση της "μεταρρύθμισης" του κράτους, οι ομιλητές εστίασαν να εξηγήσουν, γιατί δεν προχωράει και τι πρέπει να γίνει.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Αλ. Παπαδόπουλος ξιφούλκησε εναντίον όσων λογαριάζουν τον πολιτικό κόστος για τη νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" του κράτους που επιχειρεί η κυβέρνηση Σημίτη, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι δε δικαιούται να μπαίνει δίλημμα μεταξύ πολιτικού κόστους και ήθους, γιατί "δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόστος"! Προχωρώντας ακόμα περισσότερο χαρακτήρισε "εθνικό έγκλημα" την αναβολή των αποφάσεων για τη μεταρρύθμιση και απαράδεκτο "να αγοράζουμε πολιτικό χρόνο".

Ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, γιατί "έχουμε το προνόμιο να μη διαφωνούμε ούτε για την κατεύθυνση ούτε για τα μέτρα της μεταρρύθμισης, αλλά για το χρόνο, τους ρυθμούς και το πολιτικό κόστος". Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε να εξασφαλιστεί η συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, για να επιτύχει η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Ο Μ. Παπαγιαννάκης από την αρχή δεν έκρυψε "την ανησυχία του για το μέλλον του εκσυγχρονισμού στη χώρα μας", ενώ στη συνέχεια ζήτησε να σταματήσει η "φλυαρία του διαλόγου και της συναίνεσης" γιατί οδηγεί σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση. Πρότεινε, μάλιστα, να ξεκινήσει αγώνας για την "απονομιμοποίηση των ιδεολογιών που εμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό" (!), ενώ επιχείρησε να διαφοροποιηθεί, λέγοντας ότι δεν υπάρχει μόνο ένα εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ