Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Ρωτήσαμε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - φαινόταν ο λιγότερο "φουρκισμένος" λόγω της άδειας πλατείας - που βρισκόταν πίσω από την εξέδρα της ομιλίας του πρωθυπουργού: "Πώς βλέπεις την προσέλευση του κόσμου;" Απάντηση: "Νέκρα"!

***

Και μη χειρότερα "σύντροφε".

***

Πάντως, κόσμος μπορεί να μη βρισκόταν στην πλατεία Δαβάκη, ο "εκσυγχρονισμός", όμως, ήταν εκεί. Εκτός από τα γνωστά πλαστικά σημαιάκια, μέχρι και... κηδειόχαρτα του... Μητσοτάκη (!) πουλούσαν κάποιοι πλανόδιοι στους συγκεντρωμένους...

***

"Νέο" ύφος και "νέο" ήθος...

***

Περιγραφή δημοσιογράφου, που βρισκόταν περίπου 2Ο μέτρα από την κεντρική εξέδρα, σχετικά με τη συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση: Είμαστε τόσοι δημοσιογράφοι εδώ που "αν είχαμε φέρει μια μπάλα (!), στήναμε άνετα ένα "διπλό""!

***

Αλλος, πιο "κακός" αυτός, πέταξε το αμίμητο: "Η σημερινή συγκέντρωση του πρωθυπουργού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια οποιαδήποτε συγκέντρωση στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου ενός προβεβλημένου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου μιας πόλης κάτω των 50.000 κατοίκων"!

***

Πρέπει να ομολογηθεί ότι ο κ. Μπιρσίμ, ο σκηνοθέτης της χτεσινής βραδιάς, έκανε τα αδύνατα - δυνατά για να μπαλώσει την κατάσταση, αλλά...***

Σκεφτείτε ότι ανά 100 μέτρα από την εξέδρα είχαν στηθεί τεράστιοι προβολείς, κάτω από τους οποίους είχαν τοποθετηθεί πάγκοι γεμάτοι σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ και γύρω τους καμιά 10αριά οπαδοί για να κάνουν "μπούγιο" όταν έπεφτε πάνω τους η κάμερα από μακριά.

***

Μάταιος κόπος κύριε Τσουκάτε.

***

Σε ό,τι αφορά, όμως, το "νέο" ύφος και ήθος, εκτός από τα πυροτεχνηματάκια και τα καπνογόνα που ακολούθησαν τη λήξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, να σημειώσουμε και κάτι ακόμα: Το κρατικό κανάλι έσπευσε να γνωστοποιήσει στους τηλεθεατές του ότι... "η συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει"!

***

"Είμαστε οι σχεδιαστές του μέλλοντος", είπε ο πρωθυπουργός και άρχισε να αραδιάζει καμιά δεκαριά λόγους για τους οποίους αυτός και οι συνεργάτες του είναι "σχεδιαστές". Οχι, αναφορά στο μόδιστρο - σχεδιαστή Κάλβιν Κλάιν, που ήθελαν να του δώσουν το Ηρώδειο, δεν έκανε...

***

"Γι' αυτό αξιοποιούμε και σεβόμαστε κάθε δραχμή του Ελληνα πολίτη", διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός"...

***

Ούτε ο... "Πι-Μι με τη δραχμή" να ήταν.

***

Με μια φράση του πρωθυπουργού, πάντως, θα συμφωνήσουμε πλήρως: "Δεν αξίζει στην Ελλάδα η μετριοκρατία", είπε. Σωστό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ