Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνο βαφείο στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία του βαφείου INWEAR ΕΠΕ (πρώην ΑΤΕΣ) στην περιοχή της Νέας Σάντας Κιλκίς, ώστε να προστατεύεται η υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕΣταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου, που απευθύνουν προς τους υπουργούς Υγείας, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών.

Η λειτουργία του βαφείου χωρίς άδεια - αναφέρουν οι βουλευτές - αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και συνεχίζουν: Υστερα από σχετική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έληξε η προσωρινή άδεια που είχε χορηγηθεί στην επιχείρηση και δεν κατατέθηκε αίτηση για την ανανέωσή της ή τη χορήγηση οριστικής. Επίσης, σε αυτοψία που έγινε στα μέσα Αυγούστου από υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας - Πρόνοιας και από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας, διαπιστώθηκε ότι τα λύματα του βαφείου διοχετεύονται ουσιαστικά ανεπεξέργαστα στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι της περιοχής - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - καταγγέλλουν ότι η λειτουργία του βαφείου προκαλεί ανυπόφορους θορύβους και δυσοσμία καθ' όλο το 24ωρο, με συνέπεια να διαταράσσεται η ησυχία τους, να προκαλούνται αναπνευστικά προβλήματα, τσούξιμο στα μάτια, τάση για εμετό και άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης να ρυπαίνονται τα χωράφια, ο ξηροπόταμος Γαλλικός και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, όπου διοχετεύονται ανεπεξέργαστα τα χημικά λύματα του βιολογικού καθαρισμού.

Να σημειωθεί - καταλήγουν οι βουλευτές - ότι η ύδρευση αρκετών οικισμών και κοινοτήτων των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης γίνεται από γεωτρήσεις και αντλιοστάσια που υπάρχουν στην κοίτη του Γαλλικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ