Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΙΟΥ"
Μήνυμα πρωτοπορίας και αγώνα

Ο Νίκος Γιόμελος είναι ο υποψήφιος νομάρχης

Η Χίος θέλει νομάρχη αγωνιστή! To μήνυμα αυτό έδωσε η υποψηφιότητα του γνωστού συνδικαλιστή Νίκου Γιόμελου,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",πρωτοπόρου αγωνιστή και για χρόνια προέδρου των Συνταξιουχικών Σωματείων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) στο νησί.

Η υποψηφιότητα παρουσιάστηκε, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος, με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση, έδωσε το στίγμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και τις θέσεις της ΝΑΣ.

Ο υποψήφιος νομάρχης Χίου αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για υποτιθέμενη επανάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο όνομα της καλύτερης λειτουργίας της και της αποκέντρωσης, ενώ την ίδια ώρα έφτιαξε το νέο πλαίσιο, που όμως ενισχύει τον κυβερνητικό εναγκαλισμό, μέσω της περιφέρειας. "Στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, σημείωσε ο Ν. Γιόμελος, η ΝΑΣ αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί, μια Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού, μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και θεσμοθετημένους πόρους. Αρνούμαστε να μετατραπεί η Νομαρχία σε ένα ακόμα διοικητικό μηχανισμό, στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής".

Ο επικεφαλής της ΝΑΣ στη Χίο, δήλωσε επίσης την αντίθεση της παράταξής του στην επιβολή πρόσθετων φόρων και τελών για κάθε έργο και για τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών. "Σήμερα, επισήμανε, δεν προωθείται η οργανωτική ανάπτυξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφού αντιμετωπίζεται σαν ένας διοικητικός μηχανισμός και όχι σαν ο κύριος παράγοντας ανάπτυξης, με προσωπικό και υπηρεσίες που να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την κατεύθυνση".

Στη συνέχεια ο Ν. Γιόμελος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Χίου, υπογραμμίζοντας ότι το νησί έχει σχεδόν τα μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στους τομείς της ανάπτυξης, της απασχόλησης, του δημογραφικού προβλήματος. "Τα σχολειά, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η παράκτια αλιεία βρίσκονται σε οριακά επίπεδα. Η ναυτιλία που από αιώνες αποτελούσε πηγή ζωής για όλο το νησί, τώρα κλείνει τις πόρτες της στους ναυτικούς. Οι πιο πολλοί κάτοικοι ζουν με συντάξεις και επιδόματα κάτω από τα όρια φτώχειας, ενώ τα προβλήματα απασχόλησης των ναυτεργατών οξύνονται συνεχώς τις δύο τελευταίες δεκαετίες, λόγω της πολιτικής αφελληνισμού του κλάδου, που ακολουθείται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας".

Ο υποψήφιος νομάρχης τόνισε ότι η ΝΑΣ θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει μαχητικά τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, που να εξασφαλίζει στη νομαρχία τη διοικητική αυτοτέλεια και εκείνες τις αρμοδιότητες που θα την καθιστούν το πραγματικό όργανο, που θα έχει όλες τις αποφασιστικές δυνατότητες και εξουσίες για την ανάπτυξη του νομού. "Η ΝΑΣ καλεί όλους όσοι θέλουν μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, μαχητική με διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία να συσπειρωθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ. Η αυριανή ψήφος καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, πρέπει και μπορεί να ανακόψει τον αντιλαϊκό και καταστροφικό κατήφορο της κυβέρνησης", κατέληξε ο Ν. Γιόμελος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ