Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Υποσχέσεις από Ολυμπιακό, ΠΑΟ

Τις πρώτες τους διεθνείς επιτυχίες για τη φετινή χρονιά σημείωσαν ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στα τουρνουά προετοιμασίας όπου συμμετείχαν.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο τουρνουά του Βελιγραδίου όπου συμμετείχαν αναδείχτηκαν τροπαιούχοι, αφού στον τελικό των αγώνων επικράτησαν της Αλμπα Βερολίνου με 72 - 70, αγωνιζόμενοι μάλιστα χωρίς τρία βασικά στελέχη, τον Τάρλατς, τον Ρότζερ και τον Τόμιτς.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους. Για τους Γερμανούς ξεχώρισε ο Αλεξις με 16 πόντους.

Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 71 - 65 της τουρκικής Εφές Πίλσεν, παίρνοντας την πρώτη θέση. Υπενθυμίζεται ότι οι πρωταθλητές το Σάββατο είχαν επικρατήσει και της "οικοδέσποινας" του τουρνουά Φορλί με 93 - 88.

Κορυφαίος παίκτης των "πρασίνων" και στα δυο παιχνίδια ήταν ο Ντίνο Ράτζα, που στον τελικό σημείωσε 27 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αντίθετα με τους δυο "αιώνιους", με δυο ήττες έκλεισε τα φιλικά παιχνίδια στην Τουρκία η ΑΕΚ, που έχασε από την Τσιμπόνα με 74 - 70 και από τη Φενερμπαχτσέ με 78 - 68. Παρ' όλα αυτά όμως οι ήττες δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Καλαφατάκη, αφού οι "κιτρινόμαυροι" αγωνίστηκαν χωρίς βασικούς παίκτες, όπως ο Τσακαλίδης και ο Πρέλεβιτς. Ο παίκτης που ξεχώρισε από την ελληνική ομάδα και έκανε τον Ελληνα τεχνικό να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση ήταν ο νεαρός Μόσχου.

Το Κύπελλο Ελλάδας

Σε αγώνες για τη 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Λάρισα - Δάφνη 78 - 73, Μαντουλίδης - Πειραϊκός 52 - 50, Αίας Ευόσμου - Ιωνικός Νικ. 76 - 60, Καβάλα - Μεντ 50 - 60, Δράμα - Εσπερος 74 - 65, Αλιμος - Ιωνικός ΝΦ 66 - 69, Λάρισα - Δάφνη 66 - 69, Μίλωνας - Π. Φάληρο 56 - 70.

Στην επόμενη φάση θα παίξουν: ΑΕΚ - Περιστέρι, Παναθηναϊκός - Μαρούσι, Π. Φάληρο - Απόλλων Πατρών, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Ηρακλής - Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ