Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ

Ατολμία με επιστροφή στο ...μέλλον

Νέος προπονητής, αντί του Μπλαχίν, ο Αναστασιάδης

Μία ήττα ήταν αρκετή για να γίνει ο ΠΑΟΚ, από μεγάλος σύλλογος, "καφενείο". Ενα αρνητικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Αρη, σε συνδυασμό πάντα με το αρνητικό ξεκίνημα, ήταν αρκετά για να εξαφανιστούν, ως διά μαγείας, τα ίχνη της φαινομενικής ηρεμίας και ψυχραιμίας που υπήρχαν στο μεγάλο σύλλογο και να φέρουν την "καταιγίδα".

Ωστόσο, και αυτό είναι το θλιβερότερο, μια ομαδική απαίτηση των φιλάθλων του ιστορικού συλλόγου, στην εν βρασμώ ψυχής αντίδρασή τους, στο τέλος του ντέρμπι με τον Αρη, απέδειξε πως η διοίκησή του, χωρίς άποψη και προγραμματισμό, αναγκάστηκε να ξαναφέρει πίσω τον προπονητή Αγγελο Αναστασιάδη, που πριν 45 μέρες παραιτήθηκε για ασήμαντους λόγους και τώρα αποδέχεται την πρόταση νέας συνεργασίας.

Ανώνυμη εταιρία της "θαλασσοταραχής" ο ΠΑΟΚ, έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, περί οργάνωσης και προγραμματισμού και άλλων μακροπρόθεσμων σχεδίων, επιρρίπτοντας ανώδυνα την ευθύνη στον Ολεγκ Μπλαχίν για το κακό ξεκίνημα της ομάδας, ευθύνες που μάλλον δεν του ανήκουν.

Η επιστροφή του Αναστασιάδη, από την άλλη πλευρά, έγινε δεκτή από τους οπαδούς της ομάδας με ενθουσιασμό, τουλάχιστον αυτούς που αρέσκονται στους λαϊκισμούς και τα ΠΑΟΚτσιδιλίκια του άλλοτε ποδοσφαιριστή της ομάδας, που είχε την ευθύνη της ομάδας για ενάμιση χρόνο.

Η επιστροφή του Αναστασιάδη, όπως ήταν εύλογο, έφερε και τις αναμενόμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ και στενοί συνεργάτες του προέδρου κ. Μπατατούδη, Αλέξης Κρυσταλλίδης και Θανάσης Ακριβόπουλος, υπέβαλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους με αρκετά σκληρές τοποθετήσεις. Οι παραιτήσεις τους ήταν αναμενόμενες αφού όταν πριν 45 μέρες ο Αγγελος Αναστασιάδης έφευγε από την ομάδα, τους κατηγόρησε με αχαρακτήριστες εκφράσεις και από τη στιγμή που αποφασίστηκε η επιστροφή του, λογικό ήταν να τα "μαζέψουν και να φύγουν".

Οι επιστολές παραίτησης

Ο Αλέξης Κρυσταλλίδης, νομικός σύμβουλος του κ. Μπατατούδη και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην ΕΠΑΕ, κάνει λόγο για τις θλιβερές αλητείες των θλιβερών άνανδρων οπαδών, που προπηλάκισαν επίσημους και διοικητικούς στο τέλος του αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Αρη. "Ο εκσυγχρονισμός μπορεί να περιμένει τη στιγμή που το επόμενο σουτ θα βρει το στόχο του", καταλήγει η δήλωση του κ. Κρυσταλλίδη, με σαφές υπονοούμενο για τη λύση της επιστροφής του Θεσσαλονικέα προπονητή. Από τη δική του πλευρά ο κ. Ακριβόπουλος, αφού εκφράζει την απογοήτευση, ντροπή και λύπη του για τα επεισόδια του αγώνα της Τούμπας, προσδιορίζει τους ένοχους και υπαίτιους αυτών, ζωγραφίζοντάς τους με την πρόταση: "Οσοι επί δεκαετίες γαλούχησαν τη νεολαία μας με μίσος και συμπλέγματα κατωτερότητας ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους", λέει ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος, που θέτει τις υπηρεσίες του πάλι στη διάθεση της ομάδας, έστω και εκτός ΔΣ.

Στο μεταξύ ο Αναστασιάδης, με τη συνοδεία αρκετών οπαδών της ομάδας, έκανε την πρώτη προπόνησή του, ενώ ο Μπλαχίν έλυσε τη συνεργασία του παίρνοντας συνολικά το ποσό των 14 εκατομμυρίων δρχ. για παραμονή 45 ημερών στον πάγκο της ομάδας.

Στη Θεσσαλονίκη οι 12 συλληφθέντες ως πρωταίτιοι των θλιβερών επεισοδίων το Σάββατο, πριν και μετά τον αγώνα της Τούμπας, πέρασαν χτες το πρωί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και ζητώντας εξασφάλισαν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο οπαδισμός πήρε το λόγο(2005-04-08 00:00:00.0)
Τελεσίγραφο από τους παίκτες(2002-12-28 00:00:00.0)
Πρωτεύουσα ανεργίας και αθλητικής απαξίωσης(2002-06-09 00:00:00.0)
Υποσχέσεις Μπατατούδη(2001-07-31 00:00:00.0)
Αχτύπητο δίδυμο(2000-03-15 00:00:00.0)
Ο τίτλος περνά από το Καυτατζόγλειο(1996-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ