Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σπουδές για... παραχάραξη

Συνελήφθη χτες από την αστυνομία στον Κορυδαλλό ο Ευάγ. Κωστούλας, 24 χρόνων, σπουδαστής κοινωνικών υπηρεσιών, ο οποίος διατηρούσε εργαστήριο σύγχρονης τεχνολογίας και προέβαινε στην παραχάραξη χαρτονομισμάτων. Προηγήθηκε την περασμένη Τετάρτη η σύλληψη του 36χρονου τραγουδιστή Κ. Ατζίνη στη Σύρο, όπου είχε διαθέσει 11 πλαστά πεντοχίλιαρα, ενώ είχε τρία ακόμη πάνω του, όλα της ίδιας σειράς. Αυτός, ομολόγησε κατά την προανάκριση ότι είχε διαθέσει και άλλα πλαστά πεντοχίλιαρα στην Αίγινα και στη Νίκαια και ότι τα είχε προμηθευτεί από τον Κωστούλα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που χρησιμοποιούσε ο Κωστούλας στην οδό Γρ. Λαμπράκη 257 στον Κορυδαλλό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή (αποτελούμενο από μια κεντρική μονάδα μάρκας ALTEC, μια οθόνη ίδιας μάρκας, ένα πληκτρολόγιο ίδιας μάρκας, ένα έγχρωμο εκτυπωτή μάρκας CANNON και ένα ποντίκι), επτά CD ROM H/Y, μεταξύ των οποίων και το CD ROM του προγράμματος παραχάραξης πεντοχίλιαρων, τρεις δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή και τέσσερις κούτες χαρτί τύπου VIP που χρησιμοποιούσε για την παραχάραξη.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά και ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη. Παράλληλα, η αστυνομία συνεργάζεται με τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και το Τμήμα Ασφάλειας Ερμούπολης Σύρου για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ