Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΣΗ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Η εργατούπολη μπορεί να κάνει την έκπληξη!

"Ξεκινάμε με ενθουσιασμό. Το αποτέλεσμα στον Πειραιά είναι απρόβλεπτο. Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να δίνουν τη μάχη για τον Πειραιά, όμως την έκπληξη μπορεί να την κάνει η εργατούπολη του πρώτου λιμανιού της χώρας". Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρώτης συγκέντρωσης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά.

"Το σύνθημά μας λέει ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ",υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κίνησης, υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Σαλπέας,τονίζοντας: "Παλεύουμε ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική, στα κυκλώματα εκμετάλλευσης, στη λογική που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλει στο ξεθεμέλιωμα των εργασιακών σχέσεων με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ), την εξασφάλιση κερδών σε μερικούς και υποβαθμισμένες περιοχές στους δημότες. Κύριο επιχείρημα που βάζουν οι άλλοι υποψήφιοι είναι ότι στις εκλογές του Οκτώβρη δε θα εκλεγεί κυβέρνηση, αλλά στους δήμους πρέπει να εκλεγούν ικανοί άνθρωποι. Το επιχείρημα αυτό είναι εκ του πονηρού γιατί έτσι αποφεύγουν την κριτική στην κυβέρνηση, συγκαλύπτουν την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά και την ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική. Αποφεύγουν να πάρουν θέση για τα γενικότερα προβλήματα υγείας, παιδείας κλπ. ή όπου παίρνουν ταυτίζονται και προωθούν την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση".

Ο Παναγιώτης Σαλπέας σημείωσε ακόμα: "Οι άλλοι συνδυασμοί έχουν την ίδια αντίληψη και πολιτική για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνοψίζεται στα εξής: Συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των βασικών δημοτικών υπηρεσιών, στη φορολόγηση των δημοτών, στη λογική της διαχείρισης όπου ένας καλός δήμαρχος μπορεί να παράγει έργο".

Καταλήγοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά είπε: "Μόνο εμείς αποτελούμε εγγύηση για τον λαό του Πειραιά ότι θα δουλέψουμε για τα προβλήματά του και γι' αυτό έχει συμφέρον να μας ψηφίσει".

Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο θα είναι το κύριο μέσο παρουσίασης των θέσεων της Κίνησης. Ενώ οι άλλοι συνδυασμοί για την προπαγάνδα τους ήδη ξοδεύουν υπέρογκα ποσά, η πηγή των οποίων είναι άγνωστη, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" όπως και στο παρελθόν θα συνεχίσουν και θα πυκνώσουν την καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και θα αγωνίζονται μαζί τους για τη λύση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ