Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χαράτσι 20% στα δίδακτρα

"ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ": Φορομπηχτική πολιτική. Φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες των γονιών, καθιστούν τη μουσική παιδεία προνόμιο των λίγων

Ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την πλειοψηφία της Διοίκησης των Ωδείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ευθυγραμμισμένη με τη φορομπηχτική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου, προχώρησε στην αύξηση κατά 20% των διδάκτρων στη νέα σχολική χρονιά στα ωδεία. "Είναι πλέον γνωστή αυτή η τακτική τους να φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες των γονιών και να καθιστούν τη μουσική παιδεία προνόμιο των λίγων, αυτών δηλαδή που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Αντεπίθεση τώρα" είναι αντίθετος σ' αυτή την πολιτική, γιατί πιστεύει ότι στη μουσική παιδεία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι νέοι, ανεξάρτητα απ' την οικονομική τους δυνατότητα. Η ένοχη σιωπή των άλλων υποψηφίων δείχνει το πώς οραματίζονται το Δήμο Θεσσαλονίκης. Τον θέλουν για να τον χρησιμοποιήσουν ως μηχανισμό με σκοπό να περάσουν την πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο συνδυασμός κάνει γνωστό ότι πρόκειται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να παρθούν πίσω οι αυξήσεις και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση του αθλητικού συλλόγου της Προοδευτικής αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών και εγκαταστάσεων στο Δ Δημοτικό διαμέρισμα και στα προβλήματα που δημιουργούνται στους συλλόγους της περιοχής και στερούν από τους νέους ανθρώπους το αγαθό του μαζικού αθλητισμού. Τόνισε την ανάγκη άμεσα να λυθεί το πρόβλημα με την αλάνα της Τούμπας, ζήτημα που θα μπορούσε, όπως πρόσθεσε, να καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν στους χώρους άθλησης.

Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν όλοι οι δημότες και οι μαζικοί φορείς της περιοχής για να αποτραπεί η οικοπεδοποίηση και η ανοικοδόμηση της αλάνας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα προβλήματα δεν πρόκειται να τα λύσουν οι διάφοροι "σωτήρες", αλλά ο δικός τους συντονισμένος αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ