Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Αντιδραστικός κατήφορος

Η δίωξη της Βέρας Νικολα'ϊδου είναι αντιδραστικής έμπνευσης, σχεδίασης και εκτέλεσης. Το ότι οι εκτελεστές του σχεδίου ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ δηλώνει μόνο το ποιόν του σημερινού κυβερνητικού κόμματος και των συμμάχων του

"Είναι δυνατόν ένα έργο που λειτουργεί από το 1993, ένα έργο, οι εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα από εκατοντάδες μαθητές και, τελικά, είναι έργο ζωής για μια πόλη κοντά 100.000 κατοίκων, να θεωρείται από τον ίδιο τον σημερινό δήμαρχο ως ανύπαρκτο;",

Αυτό ρωτούσαμε δημόσια, με δημοσίευμά μας στις 18 Γενάρη 1998, όταν, δηλαδή, είχε γίνει σχεδόν καθαρό το τι μεθοδεύει η ομάδα Λαλιώτη, Τράπαλη, Τσεφαλά στην Κοκκινιά.

Σήμερα, κοντά στους έξι μήνες μετά, έχει γίνει καθαρό πως το ερώτημα μάλλον πήγε τζάμπα. Γιατί οι άθλιοι, που μεθόδευσαν την πολιτική δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Βέρας Νικολαϊδου, δεν άφησαν πλέον κανένα περιθώριο για καμία αυταπάτη. Ο άκρατος αντικομμουνισμός τους, συστατικό στοιχείο της μοναδικής αντίληψης που τους διακρίνει, μιας αντιδραστικής, εντέλει, αντίληψης, εκφράστηκε πλέον με κυβερνητική βούλα. Η απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής να θέσει σε αργία την Βέρα Νικολαϊδου δηλώνει ακριβώς το πρόβλημά τους. Πιστεύουν, γιατί τόσο κοντόθωροι είναι, ότι μπορούν να φιμώσουν τους κομμουνιστές. Νομίζουν, γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μπόι τους, πως μπορούν με μια διοικητικού τύπου δίωξη να κάνουν έναν περήφανο λαό, τους Κοκκινιώτες, να σκύψει το κεφάλι, να δηλώσει υποταγή. Κι όμως, έξι χρόνια τώρα, όλοι τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως καμία από τις κατηγορίες σε βάρος της Βέρας Νικολαϊδου δεν μπορεί να σταθεί.

Γνωρίζουν πως η αξία του έργου των σχολών "Ηράκλειτος" ξεπερνά τα 510 εκατομμύρια δρχ.

Γνωρίζουν πως, κόντρα στις τεκμηριωμένες εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκαιας για την αξία του έργου, η κυβέρνηση μεθόδευσε μια πλαστή εκτίμηση, χρησιμοποιώντας μια - διορισμένη από την ίδια - επιτροπή για να δείξει πως το σύνολο του έργου έχει μικρότερη αξία, γιατί υποτίθεται πως μια σειρά πλευρές του βρίσκονται εκτός "επιλεξιμότητας" των έργων που χρηματοδοτεί το αφεντικό τους, η ΕΕ. Είναι τόσο ευρώδουλοι, που δεν τολμούν ακόμα και σήμερα να βγουν να πουν στους Κοκκινιώτες την αλήθεια: Οτι το έργο ξεπερνά σε αξία τα 510 εκατομμύρια, ότι το έργο είναι υπαρκτό, ότι στις σχολές φοιτούν ήδη πάνω από 300 παιδιά της Κοκκινιάς, αλλά όλο αυτό το έργο πάει κόντρα στους σχεδιασμούς της ΕΕ και γι' αυτό διώκεται σήμερα η Βέρα Νικολαϊδου.

Επιμένουμε πως όλοι μαζί, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όσοι μεθόδευσαν τη δίωξη σε βάρος της Νικολαϊδου, επέλεξαν τον αντιδραστικό κατήφορο. Και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Κινδυνεύει η εξουσία τους σε έναν κόκκινο στη συνείδηση του λαού δήμο. Και γι' αυτό φτάνουν στα άκρα, δηλαδή δείχνουν πλέον γυμνή την ιδεολογία τους: Αντικομμουνιστές μέχρι το κόκαλο.

Είναι γελασμένοι. Την απάντηση θα την πάρουν εκεί, στην Κοκκινιά!

Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε(2000-06-17 00:00:00.0)
Η Κοκκινιά κλείνει την τετραετία της ντροπής(1998-10-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την πολιτική δίωξη της Β. Νικολα'ϊδου(1998-08-21 00:00:00.0)
Δεν έχει θέση στις εκδηλώσεις για το Μπλόκο ο Τράπαλης(1998-08-14 00:00:00.0)
Οσοι αξιοπρεπείς να πάρουν θέση(1998-08-08 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για την πολιτική δίωξη(1998-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ