Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους αφήνουν χωρίς νερό

H Κοινότητα Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι το έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες δε φαίνεται να βρίσκει τη λύση του επειδή η υπεύθυνη αντιμετώπισή του "προσκρούει στην αναλγησία των υπευθύνων".

Στην προσπάθειά της η Κοινότητα ν' αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας, αναφέρεται στην καταγγελία, απευθύνθηκε σε όλους τους αρμόδιους (υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ΟΥΘ κ.ά.). Τελικά, ο Οργανισμός Υδρευσης Θεσσαλονίκης που συνεισέφερε 200 κυβικά νερού τη μέρα, σε σύνολο 300.000 κυβικών που διαχειρίζεται, και αρνείται τη συνέχιση της βοήθειας αυτής.

Για να εμποδίσει δε οποιαδήποτε πιθανότητα υδροδότησης της κοινότητας, σύμφωνα με την καταγγελία, αφαίρεσε και τον κρουνό για τη δασοπυρόσβεση, που μεσολαβούσε για την υδροδότηση της κοινότητας, με προφανείς κινδύνους για την ίδια τη δασοπυρόσβεση.

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας δεν υδροδοτείται καθόλου, πράγμα που στις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Θεσσαλονίκης, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για την υγεία των κατοίκων.

Η συμπεριφορά αυτή των υπευθύνων φορέων της πολιτείας "θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις", αναφέρει η καταγγελία της κοινότητας και καλεί τους συμπολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ