Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντίσταση στην υποβάθμιση

Τα προβλήματα της Παιδείας ήρθαν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, μέσα από την προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και συμφώνησαν πως πρέπει να αντισταθούν στους νέους φραγμούς που υψώνονται στη μόρφωση για τα παιδιά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Μπακογιώργος,μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρόσφατες δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που όπως είπε στάθηκαν αφορμή για να αποκαλυφθεί ακόμη μια φορά το αδιάλλακτο και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Η υποταγή της στις αποφάσεις της ΕΕ που θέλουν να μετατρέψουν τη μόρφωση σε εμπόρευμα και να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα για λίγους και εκλεκτούς. Ενα εκπαιδευτικό σύστημα που θα παράγει φτηνό εργατικό δυναμικό για τα μεγάλα αφεντικά.

Σε ενότητα δράσης, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπά συνολικά κατακτήσεις και δικαιώματα όλου του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, κάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος της "Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης" Κορδελιού, Γιάννης Χαρχαντής,όταν λίγο αργότερα πήρε το λόγο.

"Το μέλλον είναι δικό σας. Διεκδικήστε το. Δε θα σας το χαρίσουν", είπε ο Γ. Χαρχαντής και κάλεσε τους νέους να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται μέσα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές για να στείλουν μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλιά, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Να στηρίξουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που θα παλέψουν μαζί με το λαό για μια άλλη ΤΑ, μαχητική διεκδικητική και όχι απλό εκτελεστή των επιλογών της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ