Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2 - 1
Μεθυστικές τουλίπες

Οι "τουλίπες"... άνθισαν για μια ακόμα φορά και με σκορ 2 - 1 επικράτησαν της Αργεντινής εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στον ημιτελικό (σχετικό ρεπορτάζ σ' άλλη στήλη). Ηταν ένα παιχνίδι συναρπαστικό, για... γερά νεύρα, αφού η πλάστιγγα έγερνε πότε στη μια πλευρά και πότε στην άλλη (12' Κλάιφερτ, 18' Λόπεζ, 89' Μπέργκαμπ). Οι "οράνιε" έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Νούμαν (76') αλλά σύντομα οι Αργεντίνοι... ισοφάρισαν. Στο 86' που σωστά δε δόθηκε πέναλτι στον Ορτέγκα, αυτός βλακωδώς χτύπησε τον Βαν ντε Σάαρ παίρνοντας την άγουσα προς τ' αποδυτήρια.

Ο Αρτούρο Μπρίζιο Κάρτερ έδειξε επίσης κίτρινες στους Σταμ, Σαμότ και Σενσίνι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόα, Ζανέτι, Αγιάλα, Σενσίνι, Σαμότ (90' Μπάλμπο), Σιμεόνε, Αλμέιδα (67' Πινέδα), Βερόν, Ορτέγκα, Μπατιστούτα, Λόπεζ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βαν ντερ Σάαρ, Ραϊζίνγκερ, Σταμ, Φρανκ ντε Μπουρ, Νούμαν, Ρόναλντ ντε Μπουρ (64' Οβερμαρς), Γιονκ, Ντάβιντς, Κοκού, Μπέργκαμπ, Κλάιφερτ.

Τη μεγάλη επιτυχία πανηγύρισαν έξαλλα στη χώρα της τουλίπας. Πολλά καταστήματα στο Αμστερνταμ είχαν κλείσει από το μεσημέρι προκειμένου οι ιδιοκτήτες αλλά και οι υπάλληλοί τους να προλάβουν το εναρκτήριο λάκτισμα, ενώ τα σούπερ μάρκετ διέθεσαν τεράστιες ποσότητες μπίρας τις τελευταίες ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι. Αποτέλεσμα αρκετοί μεθυσμένοι οπαδοί να συλληφθούν από την αστυνομία.

Ως το σπουδαιότερο της καριέρας του χαρακτήρισε ο Ντένις Μπέργκαμπ το γκολ που έδωσε στην Ολλανδία την πρόκριση και πρόσθεσε:. "Οταν αποβλήθηκε ο Ορτέγκα ξαναβρήκαμε τη χαμένη μας ενέργεια. Στο τέλος αξίζαμε τη νίκη επειδή είχαμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο". Ο προπονητής του, Γκους Χίντιγκς, επισήμανε: "Ηταν ένα δραματικό παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά πιστεύω ότι είχαμε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, αν και οι Αργεντίνοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Μετά την αποβολή του Νούμαν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Αλλά μόλις βγήκε και ο Ορτέγκα, το παιχνίδι ισορρόπησε. Είναι αλήθεια ότι είχαμε μία ημέρα περισσότερο για να ξεκουραστούμε".

Παραίτηση Πασαρέλα

Εκτός από την πρόκριση η Αργεντινή έχασε και τον προπονητή της Ντανιέλ Πασαρέλα που δήλωσε ότι θ' αποχωρήσει: "Ολο αυτό το διάστημα, που ήμουν στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας έγιναν πολλά βήματα προόδου και κανείς δεν μπορεί να πει πως η θητεία μου δεν ήταν επιτυχημένη από τον αποκλεισμό μας στο Μουντιάλ, από ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό. Δεν ήταν θέμα λάθους ο αποκλεισμός μας. Εχω αρκετές προτάσεις και από ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Τώρα αυτό που χρειάζομαι είναι ξεκούραση και θα σκεφτώ τις προτάσσεις προσεκτικά πριν καταλήξω. Δε βιάζομαι, θέλω να δουλέψω σε ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες". Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα, υποστήριξε πως "μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να βρούμε το νέο προπονητή". Πάντως επικρατέστερος ν' αναλάβει φέρεται ο Νέστορ Πέκερμαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ