Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Στα δύσκολα Ορεστιάδα, ΠΑΟΚ

Η τύχη γύρισε την πλάτη της σε Ορεστιάδα και Παναθηναϊκό στην κλήρωση για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας. Οι ακρίτες θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο την Πολωνική Μπόσμαν Μορζ και αν προκριθούν σε παίξουν σε όμιλο που θα γίνει στη Γαλλία, στο Πουατιέ, με αντιπάλους την οικοδέσποιναΣταντ Πουατεβέν,την πορτογαλική Εσμορίζ και τη νικήτρια του ζευγαριούΑνόρθωση -Μακάμπι Τελ Αβίβ.Οι "πράσινοι" της Αθήνας στον πρώτο γύρο θα παίξουν με την αδύναμη Ζέκεντ από την Ουγγαρία. Στη συνέχεια, αν προκριθούν, θα παίξουν στον όμιλο του Μοσγιόεν στη Νορβηγία με την τοπική ομάδα, τηγαλλική Ρασίγκ Παρί και τη νικήτρια του ζευγαριού Παρτιζάν - Τιράνων Φίμπρεξ .

Η Ορεστιάδα έχει πολύ δύσκολο έργο τόσο στον α' γύρο. απέναντι στους Πολωνούς που έχουν στις τάξεις τους τρεις διεθνείς, αλλά και στο β' γύρο απέναντι στους οικοδεσπότες Γάλλους. Ο ΠΑΟ έχει σίγουρα τις περισσότερες πιθανότητες απέναντι στους Ούγγρους, αλλά στο β' γύρο η παρουσία της Ρασίγκ κάνει πολύ δύσκολο το έργο του.

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός στο Πρωταθλητριών και ο Αρης στο Κυπελλούχων θα μπουν στα κύπελλα Ευρώπης το Γενάρη.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών γυναικών ο ΠΑΟ θα αντιμετωπίσει στο α' γύρο την ουγγρική Ζελεγκέρσκι Ιγκερ, στο Κυπελλούχων τα Βριλήσσια την ισπανική Γρανάδα, στο Συνομοσπονδίας η Νίκη Αλεξ/πολης θα παίξει στον όμιλο της Βουδαπέστηςμε την τοπική ομάδα, τη σλοβακική Κούπερκαι τη γιουγκοσλαβική Μπέογκραν Μποστ, ενώ ο Φιλαθλητικός θα παίξει στην Αυστρία με την οικοδέσποινα Ινσποκ, τη βελγική Χέρεν και την κροατική Ριέκα.

Ασχημα όμως ήταν τα νέα από το Λουξεμβούργο και όσον αφορά τις αλλαγές που προτείνει το ελληνικό βόλεϊ. Οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να γίνουν τα κύπελλα Ευρώπης με τους ισχύοντες κανονισμούς και έτσι δεν αποκλείεται οι ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται με άλλους, νέους, κανονισμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα και με άλλους στην Ευρώπη.

  • Το δίδυμο Κουτουλέα - Δημητρακάκου κέρδισε τους Τριανταφυλλίδη - Μαυράκη με 15-6 στον τελικό του 3ου τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ. Στις γυναίκες: Ξερικού/Σαπάρεφσκα - Μπάμπουλη/Μουρζάκου 15-13.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ