Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορεί γιατρούς για αμέλεια

Για εγκληματική αμέλεια κατηγορεί γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο Απόστολος Αντύπας. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, που έχει υποβάλει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο γιος του, που νοσηλεύτηκε το 1997 στο νοσοκομείο, μετά από τροχαίο ατύχημα, πέθανε επειδή οι θεράποντες γιατροί του διέγνωσαν καθυστερημένα ορισμένα από τα τραύματά του. Επίσης αναφέρει ότι "οι ιατροί τμηματικά και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση προέβησαν σε επεμβάσεις συνεχείς, με αποτέλεσμα να εξασθενήσει ο οργανισμός του και να προκύψουν επιπλοκές, που διαπιστώνονταν καθυστερημένα και αντιμετωπίζονταν καθυστερημένα".

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο γιος του, Διονύσιος Αντύπας, απεβίωσε λόγω σηψαιμίας, που προήλθε από ρωγμώδες κάταγμα της λεκάνης και χειρουργικές κακώσεις.

Ο Δ. Αντύπας μετά τον τραυματισμό του, τον περασμένο Αύγουστο, σε τροχαίο εισήχθη στο ΓΚΝ Νίκαιας. Χειρουργήθηκε στο συκώτι, αλλά, όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά, είχε τραυματιστεί και στην σπλήνα. Το τελευταίο δεν έγινε αντιληπτό από τους γιατρούς. Ο χειρουργός που είχε κάνει την επέμβαση δεν έκανε εγχείρηση στη σπλήνα, μέχρις ότου αυτή αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε τέσσερις μέρες μετά τον τραυματισμό και ενώ ο ασθενής αιμορραγούσε.

Λόγω όμως των μεταγγίσεων αίματος (38 φιάλες) ο ασθενής ενόσησε από αναπνευστική ανεπάρκεια. Στην πορεία συνήλθε, αλλά στις αρχές Σεπτέμβρη άρχισε να αιμορραγεί το οπισθοπεριτοναιικό αιμάτωμα. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά "η ύπαρξή του είχε διαπιστωθεί κατά την εγχείρηση της 10 - 8 - 97 και μετέπειτα από αξονική τομογραφία και ουδέν μέτρον ελήφθη". Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο ασθενής να υποστεί πέντε χειρουργεία και την 1 - 10 - 97 να αποβιώσει.

Για την υπόθεση αυτή έχει διαταχθεί προανάκριση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά. Επίσης, έχει διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας η διενέργεια ΕΔΕ, η οποία θα διεξαχθεί από τη διοίκηση του Γ. Κ. Ν. Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ