Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εδωσαν το δρόμο στην "Εξουσία"

Δώρο στον εκδότη της "Εξουσίας" έκανε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας αδιέξοδο δρόμο στην Αχαρνών, στα Κάτω Πατήσια, για να τον μετατρέψει σε ακάλυπτο χώρο των γιγάντιων οικοδομικών συγκροτημάτων, που σκοπεύει να φυτέψει στο οικοδομικό τετράγωνο της παλιάς υφαντουργίας "Δημητριάδη ΔΔΔ".

Πρόκειται για ένα τμήμα των συγκροτημάτων κατοικιών, που ο εκδότης είχε υποσχεθεί ότι θα παραδώσει στους αναγνώστες - πελάτες του μισοτιμής, με τα γνωστά κουπόνια που δημοσίευε στην εφημερίδα του.

Βέβαια, όπως από προχτές είχαμε προειδοποιήσει ότι θα συνέβαινε, η πλειοψηφία του Δ. Αβραμόπουλου - που σε συνέχεια ενεργειών του ΥΠΕΧΩΔΕ και του 5ου Διαμερίσματος της Αθήνας συνήργησε στην παράδοση του χώρου - έκανε πως δεν ήξερε τον ιδιοκτήτη του χώρου που επιθυμεί να τον ανοικοδομήσει και σε αντάλλαγμα θα προσφέρει - όπως αποδέχτηκαν - λωρίδα τριών μέτρων επί της Αχαρνών.

Ετσι έκαναν πως δεν άκουσαν τον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδή,όταν τους είπε ότι στην ουσία "συζητούν για τα κατασκευαστικά σχέδια ισχυρού δημοσιογραφικού παράγοντα", που αναμένεται να επιβαρύνουν σημαντικά την πυκνοδομημένη περιοχή. Επέμειναν ότι η λωρίδα γης, που παραχωρεί σε αντάλλαγμα για την οικειοποίηση του αδιέξοδου στο συγκεκριμένο σημείο ο εκδότης, είναι σημαντικότερη από το αδιέξοδο. Και απέκρυψαν ότι, στην πραγματικότητα, αυτό που θα συμβεί θα είναι η διαπλάτυνση τοπικά της Αχαρνών και η υποχώρηση του πεζοδρομίου προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα των πελατών των καταστημάτων που θα δημιουργηθούν στο ισόγειο των πολυκατοικιών.

Ο Λεων. Αυδής υπογράμμισε ότι με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο "καταργεί κοινόχρηστο χώρο για να επαυξήσει αντίστοιχα ιδιωτικό", σημειώνοντας ότι η τάση αυτή εκδηλώνεται σε όλη την Αθήνα - όπου παραδίδονται περιοχές και διαμορφώνονται οι όροι δόμησής τους από ισχυρούς ιδιοκτήτες. Την απόφαση καταψήφισαν για τους ίδιους λόγους οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Φιλίνη και Δ. Εφραιμίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπό διωγμό το βιβλίο(2000-12-07 00:00:00.0)
Ημερολόγιο δράσης της Συμπαράταξης(1998-10-02 00:00:00.0)
Μέτρα - ανάσα για τις γειτονιές(1998-02-25 00:00:00.0)
Αφού τους στοίβαξαν, τους τιμωρούν κιόλας...(1997-11-21 00:00:00.0)
"Κάντε κάτι, η παιδεία βουλιάζει... "(1996-09-19 00:00:00.0)
"Είστε ο μόνος τίμιος χώρος"(1996-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ