Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ"
Να γίνει πάρκο η Βίλα Ζωγραφαίων

Τις συστηματικές μεθοδεύσεις των κληρονόμων της οικογένειας των Ζωγραφαίων και της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου, για την τσιμεντοποίηση των 21 στρεμμάτων πρασίνου με σκοπό την ανέγερση εμπορικού κέντρου, γνωστά ως "Βίλα Ζωγραφαίων", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου".

"Μέχρι τώρα οι Ζωγραφαίοι σφετερίστηκαν δημόσια γη και μάλιστα πολλαπλάσια γη απ' όση αρχικά κατείχαν με τίτλους ιδιοκτησίας", επισημαίνει η Κίνηση στην ανακοίνωσή της. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου είχε αποφασίσει τη μείωση του συντελεστή δόμησης στα 21 στρέμματα - ώστε να αποτραπεί η τσιμεντοποίησή τους και να διασωθεί ο πνεύμονας πρασίνου - και την αναστολή έκδοσης οικοδομικής άδειας για το συγκεκριμένο χώρο, που μέχρι τώρα ανανεώνεται κάθε εξάμηνο. Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι κληρονόμοι Ζωγραφαίων κατάφεραν να εξουδετερώσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με διάτρητα και αστεία νομικά επιχειρήματα, αφού έχουν προσβάσεις σε κρατικούς και κυβερνητικούς κύκλους και ετοίμασαν τα σχέδια και τις μακέτες για την κατασκευή εμπορικού κέντρου με ανέγερση συγκροτήματος πολυκατοικιών".

Η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" τονίζει την ανάγκη για την ανάδειξη μιας Δημοτικής Αρχής με αγωνιστικό προσανατολισμό, με θέληση να αντιπαρατεθεί με την κυβερνητική πολιτική, εφόσον "γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι η αντίληψη της συναίνεσης - συνεύρεσης του δήμου με τους κληρονόμους οδηγεί την υπόθεση στις τελικές ρυθμίσεις τσιμεντοποίησης".

Η παράταξη προτείνει την απαλλοτρίωση των 21 στρεμμάτων και τη μετατροπή τους σε δημοτικό άλσος. Ακόμα ζητάει να γίνει "η απαλλοτρίωση με τη χρηματοδοτική επιβάρυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος της άκρατης τσιμεντοποίησης, των υψηλών συντελεστών δόμησης και της ασφυκτικής πυκνοκατοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ