Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώξεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία

Σε ακόμα πιο ολισθηρούς και αυταρχικούς δρόμους δείχνει έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση, αφού ήδη στο Νομό Ηλείας στήνονται δικογραφίες και ετοιμάζονται μηνύσεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την ακύρωση του διαγωνισμού - κοροϊδία του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα προχτές σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας - παρουσία δεκάδων εργατικών και συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης - καταγγέλθηκε πως η Αστυνομία ήδη έχει στήσει δικογραφία και ετοιμάζει μηνύσεις ενάντια στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χρήστο Ζαγανίδη, σε όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αλλά και σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων που πήραν μέρος στον αγώνα. "Στόχος της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού κόσμου, των αγωνιστών του μαζικού κινήματος. Η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των αγώνων δε θα επιτρέψουμε να περάσουν, αντίθετα - κι ας το καταλάβει αυτό η κυβέρνηση - εμείς θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας", επισήμανε στο "Ρ" ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χρ. Ζαγανίδης.

"Μετά τα "αγροτοδικεία" προετοιμάζονται τα "εργατοδικεία" και τα "εκπαιδευτικοδικεία". Το δικαίωμα της απεργίας βρίσκεται σε απαγόρευση και διωγμό. Αποδεικνύεται έτσι καθημερινά ότι η αντιλαϊκή πολιτική και ο αυταρχισμός πάνε μαζί", επισημαίνουν σε δική τους ανακοίνωση - καταγγελία δεκάδες εκπρόσωποι εργατικών και συνδικαλιστικών φορέων του Νομού Ηλείας, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης όσων πρωτοστάτησαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Ηλείας.

Στην ανακοίνωσή τους οι φορείς καταδικάζουν και καταγγέλλουν την κρατική βία και καταστολή, καθώς και τον αντικομμουνισμό που χρησιμοποιούνται ενάντια στους εργαζόμενους, που αντιστέκονται στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Δηλώνουν πως στηρίζουν αποφασιστικά τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια σ' αυτή την πολιτική και απαιτούν να μην περάσει η συγκάλυψη των πρόσφατων δολοφονικών ενεργειών στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. "Οφείλουμε να δυναμώσουμε την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων για την αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική έως την ανατροπή της", επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ήδη ψηφίσματα συμπαράστασης προς τους υπό δίωξη εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές της Ηλείας έχουν στείλει οι ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Αχαϊας, Λακωνίας και Ζακύνθου, οι Σύλλογοι Αναπληρωτών Αρκαδίας, Αχαϊας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ζακύνθου, οι αδιόριστοι Αχαϊας και Ηλείας, καθώς και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ