Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΛΑΪΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΗΡΕΩΣ"
"Ηρθε η σειρά μας για μαχητικό Δήμο!"

Τον Στάθη Λιαγκάκη θα στηρίξει η Κίνηση στις ερχόμενες εκλογές

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με τον Στάθη Λιαγκάκη,αγρότη - κτηνοτρόφο και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, η "Λαϊκή Αγωνιστική Κίνηση" (ΛΑΚ), θα διεκδικήσει το νέο Δήμο Κηρέως (Μαντούδι, Προκόπι, Κόρινθος, Μετόχι, Σπαθάρι, Βλαχιά, Πήλι, Δαφνούσα), όπως έχει διαμορφωθεί με τον "Καποδίστρια".

Με κεντρικό σύνθημα "Τώρα ήρθε η δική μας ώρα για δήμο μαχητικό, αγωνιστικό και μπροστάρη στους αγώνες και τις διεκδικήσεις", η ΛΑΚ σημειώνει στη διακήρυξή της, πως θα αγωνιστεί για παραγωγική και ισόρροπη ανάπτυξη, αξιοποιώντας τον πλούτο της περιοχής, το λευκόλιθο. Στόχος: να πάψει η περιοχή να είναι τόπος ανέργων. Και στην κατεύθυνση αυτή η ΛΑΚ προτείνει στη διακήρυξή της: "Να επαναλειτουργήσουν άμεσα και με ευθύνη του Δημοσίου τα μεταλλεία πρώην "Παπαστρατή". Να δοθεί λύση προοπτικής για την περιοχή και την εθνική οικονομία, με τη σύσταση Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Λευκολίθου. Να δοθούν τα τσιφλίκια (Μπέικερ κ.ά.) σε αυτούς που ασχολούνται με τη γη. Να δημιουργηθεί δασοβιομηχανικό συγκρότημα. Να αποπερατωθεί το αρδευτικό Μαντουδίου και τα αρδευτικά έργα στους υπόλοιπους κάμπους. Να γίνουν αποστραγγιστικά έργα και να υπάρξει ηλεκτροδότηση. Να στηριχτεί αποφασιστικά η κτηνοτροφία. Να αποπερατωθούν τα λιμάνια Κυμασίου και Πηλίου".

Οι προτάσεις αυτές, τονίζει η ΛΑΚ στη διακήρυξή της, θα δώσουν ώθηση στην παραγωγική ανάπτυξη και θα αμβλύνουν τα φαινόμενα ανεργίας και μαραζώματος της περιοχής που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και είχαν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των δυο μεγάλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων.

"Εμείς είμαστε αυτοί, που σε τούτη τη γωνία που κάποτε έσφυζε από ζωή, πληρώσαμε με την ίδια την ύπαρξή μας τις κυβερνητικές πολιτικές, αντάμα με αυτές του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων. Κανείς, όσο εμείς, δεν είδε τόσο καθαρά το ανάλγητο πρόσωπο της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής που δοκιμάστηκε και εφαρμόστηκε πάνω μας, από τους τοπικούς εκφραστές, τους σημερινούς κοινοτάρχες", τονίζει χαρακτηριστικά στη διακήρυξή της η ΛΑΚ.

Και συνεχίζει, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή, τα μέλη και στελέχη της βρέθηκαν στο πλευρό των ανέργων - όντας πρώην εργαζόμενοι και άνεργοι στη συνέχεια οι ίδιοι - συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των αγροτών, πάλεψαν για την επίλυση των προβλημάτων.

Η ΛΑΚ Δήμου Κηρέως - υιοθετώντας τις προτάσεις των ανέργων - δεσμεύτηκε να υπάρξει άμεση ρύθμιση για την ασφάλιση όλων των ανέργων της περιοχής. Επίσης, να δοθεί επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Να επιδοτούνται και να ασφαλίζονται οι νέοι που βγαίνουν στην παραγωγή και δε βρίσκουν δουλιά, για να αναπληρώνεται από ανέργους η κενή θέση των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων, που φτάνουν στο όριο της ηλικίας 55 ετών για την επιφάνεια και 45 ετών για τα υπόγεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο σχεδιασμών ενεργειακών μονοπωλίων...(2021-08-06 00:00:00.0)
Ατρωτος ο Καπετάν «Ανάποδος»(2001-11-16 00:00:00.0)
Αγώνας κόντρα στην ανεργία(2001-04-03 00:00:00.0)
Απαιτούν δουλιά!(2000-02-22 00:00:00.0)
Αντισταθείτε - Ψηφίστε αγωνιστικούς συνδυασμούς!(1998-10-06 00:00:00.0)
Χαριστική βολή στο Μαντούδι(1995-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ