Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ο,τι κερδίζεται είναι αποτέλεσμα αγώνων

Ο Δημήτρης Αυγερόπουλος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Κίνησης στις επόμενες εκλογές

Με τον Δημήτρη Αυγερόπουλο επικεφαλής, η παράταξη "Ανθρώπινη Πόλη" Αγίας Παρασκευής θα διεκδικήσει το δήμο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της περιοχής και να ξεπεραστεί το τέλμα, στο οποίο έχει τα πράγματα η σημερινή δημοτική αρχή.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή κατοίκων και μαζικών φορέων, η παράταξη κάλεσε το λαό της Αγίας Παρασκευής να αντισταθεί στην κυβερνητική, αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η σημερινή δημοτική αρχή, μετατρέποντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.

"Η "Ανθρώπινη Πόλη" βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων πολιτών και θα συνεχίζει να στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, πόσο μάλλον δε θα κωφεύει όπως έκανε ο σημερινός δήμαρχος, ο οποίος άφησε να αλώνονται ο δήμος και οι εκπαιδευτικοί από τα ΜΑΤ με ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα επί τέσσερις μέρες", τόνισε στην ομιλία του ο Δημ. Αυγερόπουλος.Και συνέχισε: "Στόχος μας είναι ο ενημερωμένος πολίτης που θα διεκδικεί μαζί με τη δημοτική αρχή από την κεντρική εξουσία, αρμοδιότητες και πόρους για μεγαλύτερη αυτόνομη ανάπτυξη του δήμου μας". Και συνέχισε:

Η "Ανθρώπινη Πόλη" θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του προγράμματός της, ενόψει των δημοτικών εκλογών, με κύριους άξονες την κοινωνική πολιτική "στην εποχή που το κοινωνικό κράτος, κυριολεκτικά, γκρεμίζεται και όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών αποκλείεται από μια σειρά παροχών".

"Ως πρώτο στόχο μας ιεραρχούμε τη νεολαία, η οποία αντιμετωπίζει τα περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση, στη δουλιά, στην ψυχαγωγία. Θα διεκδικήσουμε μαζί με το λαό τις αρμοδιότητες και τους πόρους που δικαιούμαστε από την πολιτεία. Σε αυτή την πορεία θα βρούμε συμμάχους και άλλους δήμους που αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες και οι υπάρχοντες δεν είναι οργανωμένοι, συντηρούμενοι και φυλασσόμενοι", υπογράμμισε ο Δ. Αυγερόπουλος. Στη συνέχεια κατάγγειλε τη δημοτική αρχή για την επιβολή τροφείων και συνδρομών στους Παιδικούς Σταθμούς που έχει αναλάβει, αλλά και τη "μαύρη εργασία" και τον "εθελοντισμό" που προωθεί μέσα από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

Λόγος και για τις ευθύνες του δημάρχου Στ. Κώτση και των άλλων παρατάξεων όσον αφορά το θέμα της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού. Επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα καθορίσει τη μορφή της πόλης μας και όλου του λεκανοπεδίου Αττικής, και ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή της περιφερειακής λεωφόρου βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, ο Δ. Αυγερόπουλος υπογράμμισε: "Τα έργα συνεχίζονται εξαιτίας της έλλειψης τόλμης και πολιτικής βούλησης που επιδεικνύει η δημοτική αρχή. Η μοναδική λύση για να αποφευχθεί η εκτέλεση του έργου είναι ο συντονισμένος αγώνας".

Οι βασικές θέσεις της παράταξης είναι η πλατιά συσπείρωση και αγωνιστική συμπαράταξη όλων των δημοτών για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΤΑ, η στήριξη της κοινωνικής πολιτικής του δήμου στη λογική της παροχής προς του δημότες και όχι στην ανταποδοτικότητα, ο αγώνας δήμου και λαού για δημόσια δωρεάν παιδεία - υγεία - πολιτισμό, η συμπαράσταση στα εργατικά σωματεία και η αντίσταση στην πολιτική ανεργίας, στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ