Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κοινοί εκβιαστές!

Στελέχη της ΠΑΣΚΕ, αφού πίεσαν αφόρητα συνδικαλιστή του ΟΣΕ να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το συνδυασμό της ΔΕΣΚ, τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να υπογράψει τη σχετική δήλωση!

Πρωτοφανές κρούσμα εκβιασμού σε βάρος συνδικαλιστή του ΟΣΕ με δράστες συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, σημειώθηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.Συνδικαλιστές της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος πίεσαν αφόρητα τον συνδικαλιστή Διονύση Παρλαπάνο να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ (πρόσκειται στην ΕΣΑΚ) για τις εκλογές του "Λαρισαϊκού" που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μάη και, μάλιστα, τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να υπογράψει τη δήλωση απόσυρσης της υποψηφιότητάς του!

Ο Διονύσης Παρλαπάνος, που εργάζεται στην ομάδα γραμμής σταθμού του ΟΣΕ στη Λεπτοκαρυά, είχε εκθέσει υποψηφιότητα και το όνομά του γράφτηκε στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ. Η υποψηφιότητά του έγινε σε ανοιχτή διαδικασία, με την παρουσία των εργαζομένων και κατόπιν υπόδειξής του από συναδέλφους του, την οποία και αποδέχτηκε.

Προχτές το μεσημέρι, λοιπόν, επισκέφτηκε το χώρο εργασίας στο σταθμό του ΟΣΕ κλιμάκιο της ΠΑΣΚΕ,τα μέλη του οποίου πίεσαν αφόρητα τον συνδικαλιστή να αποσύρει την υποψηφιότητά του..

Αφού τον "έπεισαν" - με υποσχέσεις εκβιασμούς και άλλα "δημοκρατικά" μέσα- στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Λεπτοκαρυάς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής του στη δήλωση, με την οποία απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ.

Το πρωτόγνωρο αυτό κρούσμα εκβιασμού - που θυμίζει άλλες αλήστου μνήμης εποχές - δείχνει, κατ' αρχήν, το "ήθος" του κυβερνητικού συνδικαλισμού και αποδεικνύει πώς, σε αρκετά συνδικάτα, εξασφαλίζεται η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ. Αναδεικνύει, όμως, και μια άλλη παράμετρο σοβαρή και επικίνδυνη. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός επιχειρεί - χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα - να "βγάζει από τη μέση" παρατάξεις και συνδικαλιστές που εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ. Ιδιαίτερα στον ΟΣΕ - ο οποίος ακολουθεί την "Ολυμπιακή" στην επιχείρησης "εξυγίανσης". Η απάντηση, βεβαίως, στην κυβερνητική πολιτική και στις τρομοκρατικές δραστηριότητες των "καλόπαιδων" του κυβερνητικού συνδικαλισμού θα δοθεί από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ και στις εκλογές στις 18 Μάη και, προπάντων, με τους αγώνες τους που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ