Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς πανθεσσαλικό συντονισμό

Μεγάλη απήχηση βρίσκει η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των μαζικών φορέων της Θεσσαλίας την Κυριακή, με στόχο το συντονισμό της δράσης τους

ΛΑΡΙΣΑ.-

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων, των δευτεροβάθμιων και σημαντικών πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των δημοσίων υπαλλήλων, των αγροτών, των ΕΒΕ, των εκπαιδευτικών, φοιτητών και σπουδαστών, για να αποφασίσουν σχετικά με την πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας να συμμετάσχουν σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων τους, την Κυριακή, 10 του Μάη, στη Λάρισα, για συντονισμό των αγώνων σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Στην πρόσκλησή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει ότι "απέναντι στη σκληρή αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου, που δεν έχει ούτε προσωρινό, ούτε αποσπασματικό χαρακτήρα, θεωρούμε ότι η οργάνωση, η ανάπτυξη και ο συντονισμός της πάλης και της αντίστασης όλων των λαϊκών στρωμάτων είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σήμερα, γιατί "αύριο" θα είναι πολύ αργά".

Η πρόσκληση για συντονισμό δράσης του μαζικού κινήματος στη Θεσσαλία βρίσκει απήχηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, στη νεολαία, καθώς στην περιοχή οξύνονται τα προβλήματα, που είναι κοινά και υπάρχει και σχετική εμπειρία συνένωσης των δυνάμεων στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Βεβαίως, η προοπτική συντονισμού της πάλης της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την αντιμετώπιση της αντεργατικής - αντιλαϊκής κυβερνητικής επίθεσης, ανησυχεί σφόδρα την κυβέρνηση και "κινητοποιεί" κάποιους "βαστάζους" της κυβερνητικής πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην κατεύθυνση συκοφάντησης και υπονόμευσης του θετικού κλίματος που διαμορφώνεται. Ετσι - ενώ και πάρα πολλοί, σχεδόν όλοι, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ αναγνωρίζουν την ανάγκη συντονισμού της πάλης - οι λίγοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι "Ηρακλείς" του συμβιβασμού, βιάστηκαν να αρνηθούν την πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Οπως, ο Αντ. Τυλιγάδας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο οποίος δήλωσε, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, πως "το Εργατικό Κέντρο Βόλου δε θα συμμετάσχει στη σύσκεψη, γιατί αποτελεί "φιέστα" του ΚΚΕ"!

Τώρα πώς μπορεί να θεωρηθεί "φιέστα του ΚΚΕ" μια σύσκεψη για συντονισμό της δράσης, στην οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι τεσσάρων συνδικαλιστικών παρατάξεων, ας μην επιχειρήσει να το εξηγήσει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, διότι δε θα πείσει ούτε τον εαυτό του. Σήμερα οι τρεις συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΕΚΒ, δίνουν συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ