Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους για το ΜΙΝΙΟΝ

Νέες κινητοποιήσεις πυροδοτούν οι μεθοδεύσεις σε βάρος του καταστήματος και των εργαζομένων. Συγκέντρωση και πορεία σήμερα

Νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ πυροδοτεί η προχτεσινή απόφαση του Πολιτικού Εφετείου της Αθήνας να αναβάλει επ' αόριστον την έκδοση απόφασης σχετικά με την αίτηση της επιχείρησης για την ένταξή της στη διαδικασία στο άρθρο 44 του νόμου 1892 για διακανονισμό των χρεών. Η αίτηση είχε εκδικαστεί έπειτα από αρκετές αδικαιολόγητες αναβολές στις 17 Μάρτη και ενώ αναμενόταν από μέρα σε μέρα η απόφαση του Δικαστηρίου, το τελευταίο ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την έκδοσή της, έως ότου βρεθεί εγγυητής για τα χρέη της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΣΕΕ και το υπουργείο Εργασίας.Επίσης, την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με εκπροσώπους των κομμάτων.

Στη συνέλευση καταδικάστηκε από όλους η προδικαστική απόφαση, αφού όπως τονίστηκε, ίσως αποβεί μοιραία για τη λειτουργία του καταστήματος. Πρόκειται για απόφαση, η οποία ενίσχυσε τις υποψίες των εργαζομένων, όπως φάνηκε στη συνέλευση, ότι κάποιοι συνειδητά υπονομεύουν τη λειτουργία της επιχείρησης με τους 450 απασχολούμενους εργαζόμενους.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο Χ. Κατσιώτης μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Π. Βαμβακάς πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ καταγγέλθηκε η μη συμμετοχή, - αν και είχαν κληθεί - άλλων συνδικαλιστών από το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ