Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα

Κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα "για να κάνουμε πράξη την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση του νομού μας" απευθύνει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Νομού Λέσβου προς τους εργαζόμενους του νομού, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης της παράταξης για τις εκλογές.

Η διακήρυξη παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον υποψήφιο νομάρχη Λέσβου της ΝΑΣ Βαγγέλη Παλαιολόγο,ο οποίος τόνισε ότι αυτή η διακήρυξη φιλοδοξεί να γίνει πόλος συσπείρωσης όλων όσοι έχουν τους ίδιους στόχους και ανησυχίες με την παράταξη. Των πολιτών που δε θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση το "μακρύ χέρι" της κυβέρνησης για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της, αλλά συμπαραστάτη και μπροστάρη στον αγώνα για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Στην ίδια την, πολυσέλιδη, διακήρυξη τονίζεται ότι οι επερχόμενες εκλογές βρίσκουν το νομό σε τραγική κατάσταση, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχει: Το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης σε Ελλάδα και Ευρώπη, το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα, τα περισσότερα ερημωμένα χωριά, τα περισσότερα κλειστά σχολεία, τη γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία να αντιμετωπίζουν οριακές καταστάσεις, βιομηχανική συρρίκνωση, χρεοκοπημένες τουριστικές επιχειρήσεις, σχεδόν ανύπαρκτη εμπορική κίνηση.

Στο κείμενο τονίζεται ότι "αυτή η θλιβερή κατάσταση του μαρασμού και της αποσύνθεσης είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι "η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από μπροστάρης και πρωταγωνιστής της ανάπτυξης του νομού μας που θα έπρεπε να είναι, έγινε απλός διεκπεραιωτής των κυβερνητικών επιλογών". "Η ΝΑΣ ήταν η μόνη δύναμη που κατέθεσε ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση, υπέβαλε δεκάδες προτάσεις - αναφορές και ερωτήσεις στο νομάρχη και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου για όλα τα παραπάνω προβλήματα χωρίς να βρει δυστυχώς ανταπόκριση. Η ΝΑΣ στάθηκε πάντα στο πλευρό και στήριξε τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων, των ψαράδων, των ελαιοπαραγωγών, των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών. Η ΝΑΣ ήταν η μόνη δύναμη που στάθηκε δυναμικά στο πλευρό των προέδρων και κατοίκων των χωριών μας. Ξεσκέπασε και κατάγγειλε το έκτρωμα του νόμου "Ι. Καποδίστριας" για τις αναγκαστικές συνενώσεις".

Στη διακήρυξη αναφέρονται επίσης οι παράνομα παρακρατηθέντες θεσμοθετημένοι πόροι της ΤΑ με την απαίτηση να αποδοθούν, ενώ υπογραμμίζεται ότι "βασικός στόχος της ΝΑ θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη και εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή μας" και η αντίσταση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ