Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Δεν πληρώθηκαν πάλι τα εντάλματα

"Αέρας κοπανιστός" αποδείχτηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα σταματήσουν οι πιέσεις που ασκούνται στον "απείθαρχο" κομμουνιστή δήμαρχο Ζεφυρίου διά μέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με στόχο να μετατραπεί και αυτός ο δήμος σε φορομπηχτικό. Με το δήμο να παραμένει σε κατάσταση οικονομικού στραγγαλισμού εξαιτίας χρεών που δημιούργησε η υπό το ΠΑΣΟΚ προηγούμενη δημοτική αρχή, η διοίκηση του ΤΠκΔ επανήλθε στην προσφιλή τακτική της να μην εγκρίνει τα λειτουργικά έξοδα του δήμου. Την επιλεκτική αυτή τακτική της διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων όσον αφορά τις πληρωμές των ενταλμάτων κατήγγειλε για μια ακόμα φορά χτες ο Δήμος Ζεφυρίου. Μετά από νέα απόφαση του προέδρου του ΤΠκΔ Δημήτρη Αλεξόπουλου δεν πληρώθηκαν από το Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων πολλά από τα εντάλματα, που είχε εκδώσει ο δήμος, καθώς ο πρόεδρος δε θεωρούσε ότι αποτελούν λειτουργικά έξοδα.

Πριν από είκοσι μέρες ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΠκΔ Β. Θεοφιλόπουλος,μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του δήμου και κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των κατοίκων, είχε δώσει τελικά εντολή στο Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων να πληρωθούν τα εντάλματα, που εκδίδει ο δήμος για τα λειτουργικά του έξοδα, χωρίς να ζητήσει "ειδική" λίστα των ενταλμάτων που έχει υπογράψει ο δήμος - πράγμα που έκανε ο πρόεδρος του ΤΠκΔ.

Να σημειωθεί ότι χτες θα πληρωνόταν ο μεγαλύτερος αριθμός ενταλμάτων του Δήμου Ζεφυρίου από το Δημόσιο Ταμείο - προμηθευτής υδραυλικών ειδών για το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτρολογικό υλικό για τον δήμο - πράγμα όμως που δεν έγινε. Κι αυτό, γιατί ο πρόεδρος του ΤΠΔ δε θεωρεί ότι τα εντάλματα αυτά εξυπηρετούν λειτουργικά έξοδα του δήμου.

"Οσο ο πρόεδρος του ΤΠκΔ διατηρεί το δικαίωμα να επιλέγει τα εντάλματα του Δήμου Ζεφυρίου, που θα πληρωθούν, άλλο τόσο εμείς διατηρούμε το ακλόνητο δικαίωμα να λειτουργήσουμε. Είναι θλιβερό, ο πρόεδρος του ΤΠκΔ να καταργεί την υπογραφή και την απόφαση των υφισταμένων του" τόνισε ο δήμαρχος Ζεφυρίου Γ. Λάππας και συνέχισε: "Οσο συνεχίζεται η επιλεκτική τακτική του Ταμείου προς το Δήμο Ζεφυρίου, εμείς θα τηρήσουμε την απόφασή μας να λειτουργήσουμε".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πεντέμισι χρόνια κι ακόμα περιμένουν(2003-11-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια ένταση(1998-10-10 00:00:00.0)
Επιλεκτικός οικονομικός στραγγαλισμός(1998-05-12 00:00:00.0)
Προσωρινή ανάσα(1998-04-15 00:00:00.0)
Εμπόδιο και στις αποζημιώσεις(1998-04-05 00:00:00.0)
Βάζει λουκέτο ο δήμος(1996-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ