Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Κοινός ο αγώνας Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών

Σημαντική αντιρατσιστική εκδήλωση στο Αργοστόλι από φορείς του νησιού

"Η συμπόρευση των Κεφαλονιτών και Αλβανών εργαζομένων, μπροστά στην αναγκαιότητα του κοινού αγώνα ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα". Με αυτή τη δέσμευση κατέληξαν οι διοργανωτές της αξιόλογης εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο 11 Απρίλη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, με θέμα "Ρατσισμός και ξενοφοβία".

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η "Ομάδα Πολιτών για Κοινωνικά Ζητήματα" σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και την Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης.Επίσης παραβρέθηκαν και πήραν μέρος στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης,η Χαρά Μαρούλη,του Δικτύου Κινήσεων για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,η Γ. Κούρτοβικ,καθώς επίσης και εκπρόσωπος της Ενωσης Αλβανών Εργαζομένων.

Η εκπρόσωπος της ΕΕΔΔΑ αφού αναφέρθηκε στην ταξικότητα του φαινομένου του ρατσισμού, που συντηρείται από το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση, κατέληξε στο ότι "δεν αρκεί η εκδήλωση συμπάθειας και κατανόησης του δίκιου των μεταναστών και προσφύγων. Χρειάζεται το λαϊκό κίνημα, οι συνδικαλιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις να αναλάβουν το ρόλο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους όχι μόνο θεωρητικά, αλλά με ουσιαστική στήριξη στα καθημερινά τους προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ