Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυο γάιδαροι μαλώνανε...

"Αλληλοσπαραγμός", σε διάφορους δήμους και νομούς της χώρας, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το χρίσμα υποψηφιοτήτων. "Εκσυγχρονιστές" εναντίον "παλαιοκομματικών" για το ποιος θα προωθήσει τους δικούς του ανθρώπους. Κάποια στελέχη, μάλιστα, προχωρούν και σε - προφορικές, αμ δε - παραιτήσεις. Γιατί "τρώγονται" οι "σύντροφοι"; Μήπως γιατί υπάρχουν πράγματι διαφορές ανάμεσά τους σε ό,τι αφορά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο ποιόν των ανθρώπων που θα την υπηρετήσουν; Ούτε οι ίδιοι το ισχυρίζονται αυτό. Απλώς, ως "τάση" και ως πρόσωπα θέλουν να έχουν πρόσβαση στις νέες δημοτικές αρχές και γι' αυτό "πλακώνονται".

Πλήθος "μνηστήρων" και για τις υποψηφιότητες στη ΝΔ και οι Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται μπροστά σε στελέχη της που "αλληλοϋπονομεύονται" και "αλληλοσπρώχνονται" για την εξασφάλιση του χρίσματος. Γιατί "τρώγονται" οι "συνάδελφοι"; Τόση διάθεση για προσφορά στην ΤΑ ή μήπως είναι απλώς "ζήτουλες" της τοπικής εξουσίας για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων και προσωπικών οικονομικών και άλλων συμφερόντων;

Πάντως ο "υπέρ βωμών και εστιών" αγώνας στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάληψη θώκων της ΤΑ θυμίζει την παροιμία "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"... Διότι σε τίποτε ουσιαστικό, σε ό,τι αφορά το ρόλο και τον προορισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δε διαφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ